Antena 3 CNN Actualitate Legea pensiilor se schimbă din nou! Ce trebuie să știe toți pensionarii!

Legea pensiilor se schimbă din nou! Ce trebuie să știe toți pensionarii!

Un amendament a fost depus în procedură de urgență zilele trecute de liberalul Florin Roman. Prin această modificare se dorește schimbarea Legi Pensiilor pentru reglementarea nedreptăților care sunt în defavoarea pensionarilor.

Legea pensiilor se schimbă din nou! Ce trebuie să știe toți pensionarii!
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    08 Iul 2020   •   19:40

Iniţiativa legislativă prin care se vor corecta niște erori materiale intervenite în procesul administrativ. În această situație, termenul general de prescripţie să nu se aplice pentru recuperarea de către beneficiarii dreptului la pensie a sumelor neplătite acestora.

Actul normativ a fost conceput ca urmare a mediatizării unui caz în care o femeie din Alba a primit, timp de 16 ani, o pensie mai mică decât cea cuvenită, din cauza erorii unui angajat al Casei de Pensii.

”Astăzi, am depus iniţiativa legislativă în procedură de urgenţă prin care, practic, nu rezolvăm doar un caz, rezolvăm toate situaţiile de acest gen, pentru că sunt convins că sunt multe situaţii de acest gen. Legea, la ora actuală, prevede un termen general de prescripţie de 3 ani de zile”, a spus liderul deputaților liberali.

Prejudiciu de peste 7.000 de lei într-un caz, din cauza erorilor

„Persoana respectivă a depus o cerere de pensionare anticipată parţial în iulie 2002, calculându-se o penalizare conform legii.

În anul 2004, îndeplinind condiţiile de trecere la pensie la limită de vârstă, această penalizare trebuia să înceteze, iar persoana respectivă ar fi trebuit să primească pensie fără penalitate, pentru limită de vârstă.

Din cauza neatenţiei unor funcţionari publici, nu a fost pusă în plată pensia integral, menţinându-se penalitatea timp de 16 ani.

Prejudiciul creat plin neplata pensiei a fost de peste 7.000 de lei, iar la momentul descoperirii erorii s-au plătit retroactiv doar drepturile din ultimii 3 ani, aproximativ 1.200 de lei”, se menţionează într-un comunicat dat publicităţii de Ministerul Muncii.

×
Subiecte în articol: legea pensiilor pensionari
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close