Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu, dezvăluiri despre implicarea în dosarul ”Tel Drum”: „Maxim ce se poate întâmpla este să ia o amendă Primaria Craiova”

Olguța Vasilescu, dezvăluiri despre implicarea în dosarul ”Tel Drum”: „Maxim ce se poate întâmpla este să ia o amendă Primaria Craiova”

Olguța Vasilescu, dezvăluiri despre implicarea în dosarul ”Tel Drum”: „Maxim ce se poate întâmpla este să ia o amendă Primaria Craiova”
Sursa foto: Foto: gov.ro
24 Iul 2017   •   16:13

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a afirmat, într-o intervenție telefonică la 100 de minute, de la Antena 3, că a aflat despre implicarea sa în dosarul ”Tel Drum” doar din presă, arătând că informațiile au la bază o simplă poveste.

”Autorizație a existat pentru că s-a eliberat înainte de demararea lucrărilor”, a spus Olguța Vasilescu, arătând că altfel nu s-ar fi putut debloca banii din fondurile europene, despre care vorbesc jurnaliștii de la Gazeta de Sud.

”S-a vorbit despre faptul că drumul respectiv ar fi avut fisuri. S-a lucrat după un proiect tehnic de dinainte să fiu eu primar. (...) Maxim ce se poate întâmpla este să ia o amendă primaria Craiova”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a ținut să sublinieze că nu este deschis niciun dosar pe numele ei, ci e vorba de „o plângere depusă de un inspector de stat în construcții care nu a vrut să semneze ceea ce contrasemnaseră alți angajați ai Inspectoratului de Stat în Construcții înaintea lui, la toate fazele de terminare”, a aceasta.

”Este o prostie, ca să nu mai vorbesc că în România nu există primar care să nu aibă astfel de plângeri. Fiecare licitație este contestată, eu cât am fost primar peste 90% dintre licitații au fost contestate. Nu am niciun stres cu acest caz”, a mai spus ministrul.

Potrivit Gazeta de Sud, procurorii craioveni au declinat către Parchetul General dosarul „Tel Drum“, în care anchetau circumstanțele în care au fost realizate lucrări fără autorizație într-un proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro, pe motiv că Lia Olguța Vasilescu, „persoana care face obiectul dosarului“, a devenit între timp deputat și ministru.

Scandalul „Tel Drum“ de la Craiova a explodat în septembrie 2016, când Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a descoperit că firma executase o parte din lucrări fără autorizație de construire și a sesizat Parchetul.

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close