Antena 3 CNN Actualitate Locale Acuzații grave la maternitatea din Buzău. O tânără mămică și-a pierdut copilul înainte de a naște

Acuzații grave la maternitatea din Buzău. O tânără mămică și-a pierdut copilul înainte de a naște

Anchetă de proporţii la maternitatea din Buzău după ce o femeie şi-a pierdut copilul cu doar câteva ore înainte de a-l naşte. Tânăra urma să nască natural, iar după două zile de stat în spital, medicii au constatat că fătului nu-i mai bătea inima, aşa că au recurs la o operație de cezariană. Din păcate, s-a intervenit prea târziu. Familia acuză neglijenţă din partea cadrelor medicale şi au depus plângeri penale la Poliţie şi la Colegiul Medicilor.

Acuzații grave la maternitatea din Buzău. O tânără mămică și-a pierdut copilul înainte de a naște
de Georgiana Adam    |    23 Sep 2021   •   18:11

Tânăra mămică, în vârstă de doar 19 ani, a ajuns în urmă cu două zile la spital, cu semne clare ca urmeaza sa nasca. Aceasta a fost monitorizată în permanenţă de un ginecolog din maternitate pe toată perioada sarcinii. Când a ajuns la spital însă a fost preluată de un alt medic.

"Când au luat-o durerile, marţi, am chemat Salvarea, am adus-o aici, a fost de gardă domnul doctor Neacşu, a văzut-o şi a zis ca poate să nască normal şi a lăsat-o într-un salon, în pat şi a zis să aştepte să intre în travaliu. Dimineaţa m-a sunat fata, plângea şi zbiera în salon, că venit şi i-a spus că a murit copilul în ea. La Buzău, totul numai bani. Nu ai bani, mori în maternitate", a spus revoltată mama fetei.

După zeci de ore de aşteptări tânăra a fost supusă unei operaţii de cezariană, iar asta pentru că medicii au sesizat târziu că inima fătului nu mai bătea.

După cezariană, femeia a fost informată că micuţul nu a mai putut fi salvat. Familia este ferm convinsă că fiica lor şi-a pierdut copilul din cauza lipsei de interes a medicilor.

Conducerea Spitalului Județean de Urgenta Buzău s-a autosesizat în acest caz și a declanșat o ancheta internă.

"Referitor la acest caz, conducerea spitalului a demarat o anchetă pentru a astabili cauzele care au dus la acest eveniment nefericit. Pacienta va fi consiliată de psihologul spitalului, iar cauza decesului va fi dată de catre necropsia nou-născutului care va fi făcută în zilele urmatoare", a spus Adriana Bunilă, purt de cuvânt SJU Buzău.

Oficialii spitalului dau asigurări că vor fi verificate toate fisele de observație dar și modul în care femeia a fost tratată de către personalul medical al maternității.

×
Subiecte în articol: maternitate Buzau tanara mămică
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close