x close

BACALAUREAT 2017: Anchetă la un liceu din Suceava după ce elevilor li s-a cerut să plătească diploma

12 Iul 2017   •   19:21
BACALAUREAT 2017: Anchetă la un liceu din Suceava după ce elevilor li s-a cerut să plătească diploma

BACALAUREAT 2017. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a demarat o anchetă şi a sesizat Ministerul Educaţiei, după ce la un liceu din Gura Humorului li s-a cerut absolvenţilor să achite o anumită sumă de bani pentru eliberarea diplomei de bacalaureat.

BACALAUREAT 2017. „Am luat la cunoştinţă de chestiunea aceasta de la Colegiul , am solicitat o informare doamnei director, am transmis-o ministerului. Doamna director spune că potrivit articolului 9, aliniatului 3 şi articolului 108 din legea Educaţiei Naţionale, Consiliul de Administraţie al Colegiului a stabilit şi a actualizat cuantumul taxelor de eliberare a diplomelor sau a actelor de studii, sumele astfel colectate se virează în bugetul activităţii autofinanţate şi se utilizează pentru procurarea materialelor de birotică, tonnere şi alte consumabile necesare activităţilor specifice şcolii. Sunt scutiţi de la plata acestei taxe elevii cu situaţii financiare precare”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr.

BACALAUREAT 2017. Articolul 9, aliniatul 3 al Legii Educaţiei precizează că „Învăţământul de stat este gratuit. Pentru unele activităţi, niveluri, cicluri şi programe de studii se pot percepe taxe, în condiţiile stabilite de prezenta lege”, iar în articolul 108 se arată că „unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pot obţine venituri proprii din activităţi specifice, conform legii, din donaţii, sponsorizări sau din alte surse legal constituite”.

Sursă: Mediafax
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati