Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie din Iași a cheltuit aproape 50.000 lei pe teste PCR pentru a-și vedea mama în spital: ”DSP-ul a recunoscut că este un abuz”

O femeie din Iași a cheltuit aproape 50.000 lei pe teste PCR pentru a-și vedea mama în spital: ”DSP-ul a recunoscut că este un abuz”

Situaţie scandaloasă la Iaşi. O femeie a cărei mamă era internată într-un spital privat a fost nevoită să facă aproape în fiecare zi câte un test PCR ca să-şi poată vizita şi îngriji mama în unitatea spitalicească.

O femeie din Iași a cheltuit aproape 50.000 lei pe teste PCR pentru a-și vedea mama în spital: ”DSP-ul a recunoscut că este un abuz”
de Andreea Cigolea    |    22 Iun 2021   •   09:23

Costul a fost suportat tot de femeie. Şi vorbim despre câteva zeci de teste plătite din propriul buzunar. Şi totul, încă o dată, ca să poată intra la mama ei, intr-un spital privat. Mai exact, femeia a plătit aproximativ 50 mii de lei pentru aceste teste PCR

Cornelia Bejan este profesoară la o universitate din Iași și cheltuia zilnic sau uneori la două zile între 220-250 de lei pentru a face un test PCR ca să poată merge la mama ei care era internată într-un spital privat din Iași. Mama femeii a decedat, iar ieșeanca susține că din cauza malpraxisului. 

”Mama a stat timp de 2 ani în acel spital privat. A decedat în aprilie 2021. Am făcut calculul și cel mai ieftin test pe care l-am făcut a fost de 220 lei deci am cheltuit per total 50 de mii de lei doar testele.

Mai dădeam și 180 de lei pe zi internarea mamei și la care se mai adăugau și analizele mamei sau anumite consultații. Presiunea financiară la care am fost supusă a fost enormă. DSP-ul a spus spitalului că este un abuz să îmi ceară zilnic un test negativ, șefa secției de paliații a decis că numai în aceste condiții îmi pot vizita și hrăni mama. 

Nu încerc să îmi recuperez banii, sunt extrem de îndurerată de pierderea mamei. Asistenta a uitat să îi pună oxigen mamei și a murit în chinuri, sufocată. Durerea mea a fost imensă și nu mă mai interesează să recuperez nimic din acei bani” a povestit femeia din Iași, în exclusivitate la Antena 3. 

Am încercat să obţinem un răspuns de la conducerea spitalului, dar până în acest moment, reprezentanţii clinicii n-au putut fi contactaţi. 

×
Subiecte în articol: PCR test Iași
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close