Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiţă din Mureş a fost despărţită de mama grav bolnavă înainte ca femeia să se stingă din viaţă

O fetiţă din Mureş a fost despărţită de mama grav bolnavă înainte ca femeia să se stingă din viaţă

O fetiță de doar 7 ani, din Sântana de Mureş, care își îngrijea singură mama grav bolnavă, a fost despărțită de ea chiar înainte cu câteva zile ca femeia să se stingă din viaţă.

O fetiţă din Mureş a fost despărţită de mama grav bolnavă înainte ca femeia să se stingă din viaţă
Sursa foto: Facebook | Viorel Pasca
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2021   •   10:16

Aceștia au încredințat copila unei fundații, iar mama ei a fost dusa la un cămin din Bihor. Acolo, a strigat-o neîncetat, dorind să îi fie alături în ultimele clipe.

Fata a încercat disperată să ia legătură cu ea. Eforturi că ele să fie împreună au venit și din partea administratorului căminului unde era îngrijită femeia. Fară succes însă. Ea a murit în câteva zile și nu a fost înmormântată nici în satul natal.

Copilei nu i s-a permis să își vadă mama pentru ultima oară.

Femeia bolnavă fusese internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Târgu Mureș, iar medicii nu îi dădeau prea multe șanse de vindecare.

Când starea de sănătate i s-a agravat, ea a fost transportată cu o ambulanța la un cămin din județul Bihor.

”Striga încontinuu numele fiicei ei, nu putea vorbi pentru că era bolnavă, dar tot timpul striga dupa fica ei, Getuța. Fetița de 7 ani avea grijă de ea, îi schimba pampersul, spăla, făcea de mâncare” ne-a spus Delia Păcală, coordonatorul căminului.

Reprezentanții Directiei pentru Protectia Copilului au hotărât să ia fetița de lângă mama ei. Iar de atunci, fetița a tot încercat, în zadar, să ia legătura cu ea.

”La solicitarea primăriei de domiciliu a pers decedate, noi am intervenit pentru a extrage minora din mediul familial datorită condițiilor de sărăcie extreme. Am înlocuit măsura plasamentului la un organism privat acreditat să funcționeze și să ofere servicii de protecție a copilului” a declarat Constantin purtător de cuvânt DGASPC Mureș.

Administratorul centrului unde se afla femeia internata a incercat sa ii convinga pe reprezentanti Directiei pentru Protectia Copilului sa le aduca pe cele doua impreuna.

”Asistenta ne-a povestit drama prin care a trecut și ea și fetița și pur si simplu ne-a impresionat pe toți și am zis să facem ceva” ne-a spus Viorel Pașca.

Între timp, femeia a murit iar administratorul centrului a vrut să-i trimită trupul neînsuflețit în localitatea natala, Sântana de Mureş. Fetița nu a fost lăsată să meargă la înmormântare.

Femeia a fost îngropată în cimitirul din Dumbrava, județul Bihor. Nicio rudă a femeii nu a fost prezentă la slujba de înmormântare.

×
Subiecte în articol: Bihor mures
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close