Antena 3 Actualitate Locale SIMULARE BAC 2018 română. Incident în Dolj la simularea examenului de bacalaureat

SIMULARE BAC 2018 română. Incident în Dolj la simularea examenului de bacalaureat

de S.T.    |    19 Mar 2018   •   14:53
SIMULARE BAC 2018 română. Incident în Dolj la simularea examenului de bacalaureat

Trei elevi din Dolj au fost eliminaţi, luni, de la simularea examenului de bacalaureat, după ce doi dintre aceştia au fost prinşi încercând să copieze cu telefonul mobil la proba scrisă de limba şi literatura română, iar unuia i-a căzut telefonul din buzunar.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, la prima probă din cadrul simulării, care se adresează elevilor înscrişi în clasele a XI-a şi celor înscrişi în clasele terminale de liceu la începutul anului şcolar 2017-2018, în Dolj au participat 3.481 de elevi de clasa a XI-a, din cei 5.024 înscrişi, şi 3.369 elevi de clasa a XII-a din 4.613 înscrişi, iar simularea s-a desfăşurat în 45 unităţi de învăţământ liceal.

„Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli. Miercuri, 21 martie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului - proba E”, a precizat IŞJ Dolj.

Sursă: Agerpres
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close