Antena 3 CNN Actualitate Locale Pompieri certați de localnici în timpul unei intervenții în Bârlad: ”Dar nu așa se face, domne!”

Pompieri certați de localnici în timpul unei intervenții în Bârlad: ”Dar nu așa se face, domne!”

Pompierii care încercau să stingă un incendiu care a cuprins șase locuințe în Municipiul Bârlad au fost criticați de localnici în timpul intervenției.

Pompieri certați de localnici în timpul unei intervenții în Bârlad: ”Dar nu așa se face, domne!”
Sursa foto: ISU VASLUI
de Adelina Miron    |    10 Mai 2021   •   12:16

Incendiul a pornit de la o candelă uitată aprinsă într-o casă. Pompierii au reușit să stingă flăcările după patru ore, timp în care au fost adistați de localnici,care i-au criticat pentru modul de acțiune. 

„Uitați, domnule, cartier Deal, 5 mașini, 3 mașini, 7 pompieri se învârt în cerc”, a remarcat unul dintre oameni. 

„Ai grijă! Băi! Adu apă aici! Aici, aici! Băi, adu apă aici, băi! Băi, lăsați acolo și veniți să stingeți focul aici”, a atras atenția un alt localnic.

„Dați, mă, în spate, mă, unde e flacăra, mă! În spate, mă! Doamne, Maica Domnului! Dați în spate unde-i flacăra, frate! Băi, da ce… da și ăștia nu sunt în stare să deschidă o poartă”, a atras atenția un altul. 

„Cum să nu țip? Da unde-s mașinile? Unde sunt banii noștri pe care îi plătim pentru pompieri? Dar nu așa se face, domne! Scapi de sub control tot cartierul!”, s-a plâns alt localnic de intervenția pompierilor.

Potrivit ISU Vaslui, 18 persoane au fost afectate de incendiu, iar trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui intervine cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autospeciale multifuncționale, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui puternic incendiu izbucnit la mai multe locuințe din municipiul Bârlad, în cartierul Deal, pe strada Crângului. În acest moment incendiul se manifestă la nivelul a șase locuințe și mai multe anexe gospodărești. Există pericolul de propagare a incendiului.

În sprijinul pompierilor, a venit și SPSU din cadrul S.C. "Rulmenți" S.A. Bârlad. De asemenea, în sprijinul pompierilor vasluieni vor veni și două autospeciale de stingere cu apă din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Galați și Bacău.

Serviciul de Ambulanță al Județului Vaslui, substația Bârlad intervine cu o autospecială tip B.

Trei persoane au suferit atacuri de panică și au necesitat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Sunt afectate 18 persoane.

Incendiul se manifestă cu violență și este foarte greu de lichidat din cauza faptului că în acea zonă, casele sunt aproape lipite una de cealaltă prin intermediul anexelor gospodărești.

Acțiunea este condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui.

Acțiunea este în dinamică.”, a transmis ISU Vaslui.

Acum, în cartierul Deal din municipiul Bârlad Un incendiu a cuprins șase locuințe Inspectoratul pentru Situații de...

Posted by Isu Vaslui on Sunday, May 9, 2021

×
Subiecte în articol: incendiu pompieri critici
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close