Antena 3 CNN Actualitate Locale Principalul suspect în cazul crimelor din Iaşi rămâne în arest

Principalul suspect în cazul crimelor din Iaşi rămâne în arest

Studentul de origine marocană, suspectat că și-ar fi omorât colegul de la Facultatea de Medicină și pe iubita acestuia rămâne în spatele gratiilor.

Principalul suspect în cazul crimelor din Iaşi rămâne în arest
Sursa foto: Colaj Antena 3
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2022   •   20:23

Judecătorii de la Curtea de Apel din Iași au prelungit măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, însă apar și informații noi din anchetă.

Un obiect vestimentar pe care s-au găsit urme de benzină și sânge ar putea desluși misterul dublei crime. 

Tânărul de 20 de ani, principalul suspect în acest caz, a fost adus astăzi din nou în fața judecătorilor.

Principalul suspect susține, în continuare, că ar fi nevinovat

Deocamdată analizele probelor ADN nu l-ar incrimina. Anchetatorii au primit zilele trecute o parte dintre rezultatele analizelor pentru probele strânse de la locul crimei. 

"S-a făcut expertiza profilelor genetice, pe aceast bucată de material roșu care se presupune și cu privire la care inculpatul nu neagă că ar face parte dintr-un hanorac uitat la victimă nu au fost identificate probe de a fi apte de comparație, erau două profile genetice dar care nu au putut fi stabilite întrucât s-ar fi amestecat ADN-urile. De la București s-a făcut expertiza profilelor genetice, pe aceast bucată de material roșu care se presupune și cu privire la care inculpatul nu neagă că ar face parte dintr-un hanorac uitat la victimă nu au fost identificate probe de a fi apte de comparație, erau două profile genetice dar care nu au putut fi stabilite întrucât s-ar fi amestecat ADN-urile.", a spus Raluca Andrei, avocata suspectului.

Nici arma crimei sau telefoanele victimelor nu au fost găsite încă

Aşadar, misiunea criminaliștilor este una dificilă. Un obiect vestimentar, însă, ar putea să-i ajute pe anchetatori să afle ce s-a întâmplat în acea noapte. 

"S-au mai prelevat de pe un obiect vestimentar de foarte mare importanță despre care am făcut vorbire, dar nu aș vrea să dezavuez identitatea acelui obiect, s-a găsit în locuință un asemenea obiect de pe care s-au prelevat urme și în una din urme au fost identificate 4 profile genetice. Două aparținând victimelor, două unor persoane străine, dar la fel pentru că s-a produs această joncțiune, mixarea ADN-urilor, nu pot fi incluse sau excluse alte profile genetice, dar pun în evidență faptul că la data respectivă au fost în locuință, pe lângă victime, cel puțin alte două persoane", a precizat avocata.

Cine sunt celelalte două persoane, nu se știe încă. Suspectul le-ar fi spus anchetatorilor că în seara în care și-a vizitat ultima oară colegul de facultate, în casă mai erau alți doi bărbați, iar acesta ar fi așteptat și alți invitați.

Se știe că tânărul ucis organiza des petreceri la care participau tot tineri de origine marocană. Vecinii spun, însă, că cele două victime erau discrete și nu au auzit niciodată certuri.

×
Subiecte în articol: suspect crime Iași marocan Youssef Jniyah
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close