Antena 3 CNN Actualitate Locale Protest la Bacău! Mai mulţi şoferi au dansat hora la o benzinărie şi au blocat accesul la pompe

Protest la Bacău! Mai mulţi şoferi au dansat hora la o benzinărie şi au blocat accesul la pompe

Mai mulți șoferi nemulțumiți de compensația de doar 50 de bani la carburanți au încins hora la o benzinărie din Bacău. Oamenii au blocat accesul la pompe în semn de protest.

Protest la Bacău! Mai mulţi şoferi au dansat hora la o benzinărie şi au blocat accesul la pompe
Sursa foto: bzbc.ro
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2022   •   17:31

Mai mulți şoferi s-au prins în horă la o benzinărie din Bacău, în semn de protest față de prețul carburanților.

Pe ritmuri populare, oamenii au dansat şi au blocat pompele de alimentare

Cei mai mulţi consideră ajutorul de 50 de bani oferit de Guvern este o bătaie de joc.

Sute de șoferi din marile orașe au ieșit ieri în stradă să protesteze față de compensarea modică de 50 de bani pentru un litru de carburant.

Premierul Nicolae Ciucă: "Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede"

Premierul Nicolae Ciucă a scris, într-o postare pe Facebook, că preţurile la carburanţi au scăzut în această dimineaţă şi că "este o realitate care se vede în benzinării".

Postarea premierului Nicolae Ciucă vine după ce, noaptea trecută, ordonanţa guvernului referitoare la compensarea cu 50 de bani a litrului de benzină şi motorină a fost publicată în Monitorul Oficial.

"Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă.

Pentru transportatori, este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului - așa cum se întâmplă deja în alte state - și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare.

Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa", a scris premierul Ciucă pe Facebook.

×
Subiecte în articol: benzinarie Bacău HORA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close