Antena 3 CNN Actualitate Locale O tânără a alertat poliția din Constanța că e sechestrată, dar s-a ales cu o amendă de 4.000 lei

O tânără a alertat poliția din Constanța că e sechestrată, dar s-a ales cu o amendă de 4.000 lei

O tânăra de 28 de ani din Constanța a sunat la 112, denunțând faptul că este sechestrată. Polițiștii secției 4 au localizat apelul pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța.

O tânără a alertat poliția din Constanța că e sechestrată, dar s-a ales cu o amendă de 4.000 lei
de Viorel Aydan Cioroi    |    23 Iun 2021   •   16:25

După ce au ajuns la locul sesizării, organele de poliție au identificat femeia. Aceasta, pe fondul consumului de alcool a alertat fraudulos numărul unic de urgență și a solicitat ajutor din partea poliției după ce ar fi fost sechestrată. 

În urma apelului, femeia a fost amendată contravențional, conform O.U.G. 34/2008 cu suma de 4000 de lei.

Când apelăm la 112?

O.U.G. 34/2008 este actul normativ care reglementează organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență. Acesta stabilește că numărul de urgență se apelează atunci când este necesară intervenția agențiilor specializate, pentru asigurarea asistenței imediate în situații în care este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. 

Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Pe această cale, amintim constănțenilor faptul că apelarea falsă a Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

De asemenea, săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 de lei.

×
Subiecte în articol: apel 112 Constanța
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close