Antena 3 CNN Actualitate Locale Un milion de euro, bani furaţi dintr-o bancă din Alba, ar fi ajuns la săraci şi la biserici

Un milion de euro, bani furaţi dintr-o bancă din Alba, ar fi ajuns la săraci şi la biserici

O agenţie bancară din judeţul Alba nu reuşeşte să recupereze peste un milion de euro, bani furaţi din conturile clienţilor de două surori, ambele foste angajate ale băncii.

Un milion de euro, bani furaţi dintr-o bancă din Alba, ar fi ajuns la săraci şi la biserici
Sursa foto: Profimedia Images
de Andrei Naiţă    |    11 Dec 2022   •   16:42

Una dintre femei, care a şi fost condamnată la închisoare, a mărturisit în faţa anchetatorilor că banii ar fi ajuns la săraci şi la biserici.

Cealaltă femeie a murit între timp.

Agenția bancară din Zlatna s-a îndreptat în instanță împotriva soțului și copilului fostei angajate a băncii, cea care a murit în timpul anchetei.

Însă, tribunalul a respins acțiunea civilă. Agenția bancară solicită recuperarea unui prejudiciu de 4,3 milioane de lei și 235 de mii de euro.

Banii au fost sustrași de cele două surori din conturile clienților în perioada cuprinsă între anii 2006 și 2016.

Ambele au fost trimise în judecată, însă una dintre ele a murit chiar în timpul anchetei. Cealaltă a fost condamnată la cinci ani și șase luni de închisoare pentru delapidare.

După izbucnirea scandalului legat de frauda uriașă agenția bancară a plătit către 168 de clienți sumele dispărute din conturi, urmând să-și recupereze prejudiciul de la inculpată.

Tot timpul femeia a spus în instanță că nu are bani pentru că i-a dat săracilor sau i-a donat la biserici.

Totodată, ea a mărturisit că era nemulțumită de condițiile de muncă, de modul în care a fost tratată de superiori și de salariul primit.

Femeia are 60 de ani, iar anul trecut a fost eliberată condiționat din închisoare. În prezent este judecată într-un alt dosar care are legătură cu activitatea infracțională de la agenția bancară din Slatna.

×
Subiecte în articol: Alba
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close