Antena 3 CNN Actualitate Social Un român şi-a rănit grav fetiţa, după ce a folosit artificii la ziua ei, în Austria. Alte două femei au ajuns la spital

Un român şi-a rănit grav fetiţa, după ce a folosit artificii la ziua ei, în Austria. Alte două femei au ajuns la spital

Incidentul a avut loc în Viena-Simmering, acolo unde un român în vârstă de 30 de ani şi-a rănit grav copila de 9 ani, după ce a găsit un obiect pirotehnic şi l-a folosit la aniversarea zilei ei de naştere pe post de artificii. Urmare unei explozii, copila a suferit leziuni faciale severe şi a fost transportată de urgenţă la spital.

Un român şi-a rănit grav fetiţa, după ce a folosit artificii la ziua ei, în Austria. Alte două femei au ajuns la spital
Sursa foto: foto: arhiva
de Claudia Popovici    |    28 Iul 2021   •   22:02

Potrivit presei locale, bărbatul a declarat că a găsit obiectul pirotehnic și a crezut că este o lumânare sub formă de spray pe care l-a folosit pe o masă în aer liber pe post de artificii, în timp ce sărbătorea ziua de naștere a fetiţei sale, în vârstă de 9 ani. La eveniment au mai participat şi două femei de 29 şi 43 de ani.

Fiind foarte aproape de masă, în momentul în care obiectul pirotehnic a fost declanșat, micuța a suferit leziuni faciale severe, în timp ce femeile au suferit leziuni minore pe corp.

Urmare unui apel de urgența, la faţa locului a ajuns un echipaj medical care după ce a stabilizat victimele au fost predate unei echipe ale Crucii Roşii care le-a transportat de urgenţă la spital.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj al poliţiei care a stabilit că bărbatul a avut o alcoolemie de 1,24mg/l alcool pur în aerul expirat, notează presa locală.

În acest context, poliția vieneză a lansat un semnal de alarmă împotriva manipulării nepăsătoare a obiectelor pirotehnice necunoscute. Pentru a evita asemenea accidente obiectele explozive nu trebuie folosite niciodată în imediata apropiere a copiilor sau sub influența alcoolului.

×
Subiecte în articol: artificii Austria femei fetita explozie
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close