Antena 3 CNN Actualitate Mare atenție! Astea sunt semnele că suferi un infarct: ”Mergeți urgent la medic!”

Mare atenție! Astea sunt semnele că suferi un infarct: ”Mergeți urgent la medic!”

Cardiologul Caterina Delcea ne explică la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cât contează alimentația și cât stilul de viaţă când vorbim de o inimă sănătoasă. Tot acum aflăm şi când ar trebui să ne îngrijoreze o durere în piept, dar și care sunt semnele unui infarct.

Mare atenție! Astea sunt semnele că suferi un infarct: ”Mergeți urgent la medic!”
de Andreea Cigolea    |    01 Oct 2020   •   12:23

”Durerea în piept poate fi provocată fie de plămâni, fie de esofag, peretele toracic. Factorul de alarmă este durerea tipic anginoasă, de obicei localizată pe mijlocul pieptului cu caracter fie de apăsare, de gheară, iradiere frecventă în umeri, brațe chiar și în mandibulă, de intensitate moderată sau mare însoțită de transpirații, palpitații, bătăi puternice ale inimii, respirație dificilă. Acestea pot fi semne de alarmă și ar trebui să mergem la medic pentru un consult. Infarctul de obicei ne dă o durere din senin, fără să facem un efort înainte, însoțit de mai multe simptome generale” a explicat cardiologul Caterina Delcea la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”.

Fumatul, factor de risc pentru bolile cardiovasculare

''Ştim deja că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel global. Putem începe cu cel mai cunoscut factor de risc şi anumte, fumatul. Ştim că el provoacă nu doar afecţiuni cadio-vasculare, dar şi pulomnare şi oncologice. Aşadar, un prim sfat ar fi oprirea fumatului. Pe lângă acesta, o activitate fizică constantă, măcar 30 de minute pe zi, măcar cinci zile pe săptămână. Alimentaţia este un pilon important al prevenţiei cardiovasculare” a mai adăugat medicul la Antena 3.

×
Subiecte în articol: infarct medic
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close