Antena 3 CNN Actualitate Mare atenție! Dezinfectant toxic în magazine. ”Este deosebit de periculos pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”

Mare atenție! Dezinfectant toxic în magazine. ”Este deosebit de periculos pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”

Mare atenție ce cumpărați în speranța că vă veți proteja, pentru că există probabilitatea să vă îmbolnăviți. Directorul general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţa şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC anunţă că un gel de mâini aflat pe piaţă poate afecta sănătatea consumatorilor. Dezinfectantul are o concentraţie toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

Mare atenție! Dezinfectant toxic în magazine. ”Este deosebit de periculos pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”
de Andreea Cigolea    |    14 Aug 2020   •   12:25

”Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor, gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: Produsul conţine metanol (valoare măsurată:11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi”, a precizat Paul Anghel, conform Mediafax.  

Lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare

”Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informaţie cu privire la toxicitatea şi la inflamabilitatea produsului.Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii.Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire şi la deces./produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide şi regulamentele privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea (CLP)”, a adăugat reprezentantul ANPC.

 

×
Subiecte în articol: dezinfectant pericol
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close