Antena 3 CNN Actualitate Masca de protecție a devenit obligatorie și pe plajă. Ce amendă iau cei care nu respectă legea

Masca de protecție a devenit obligatorie și pe plajă. Ce amendă iau cei care nu respectă legea

Românii care se pregătesc de vacanță în regiunea Costa de Sol din Spania sunt obligați să poarte masca de protecție și la plajă, dar și la piscină. Acest lucru trebuie făcut atâta timp cât nu merg să înoate.

Masca de protecție a devenit obligatorie și pe plajă. Ce amendă iau cei care nu respectă legea
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    16 Iul 2020   •   11:55

Amenda pentru nerespectarea regulilor este de 100 de euro. Această măsură restrictivă a fost luată ca răspuns la explozia de infectări cu coronavirus din ultima vreme, ce a avut impact cam în toată lumea.

Andaluzia aplică unele dintre cele mai stricte măsuri din Spania, impunând tuturor, inclusiv persoanelor care merg la plajă, să-și acopere gura și nasul în permanență, în timp ce sunt în spațiul public, spune The Telegraph.

Cine sunt persoanele care sunt scutite de măsuri

Cu toate acestea, înotătorilor li se va permite să-și scoată măștile, condiția fiind să mențină o distanță de 1,5 metri față de ceilalți. Copiii cu vârsta sub șase ani sunt scutiți de purtarea lor. Reguli similare se aplică la piscinele publice sau la piscinele hotelurilor, unde este permisă scoaterea măștii în timpul înotului sau dacă respectiva persoană este la o distanță suficientă de ceilalți.
 

×
Subiecte în articol: masca protectie plaja amenda
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close