Antena 3 CNN High Tech Eric Schmidt ar putea lansa un apel către TV: Google are nevoie de televiziune

Eric Schmidt ar putea lansa un apel către TV: Google are nevoie de televiziune

Eric Schmidt ar putea lansa un apel către TV: Google are nevoie de televiziune
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Aug 2011   •   16:53

Eric Schmidt, preşedinte executiv al Google, va susţine, vineri, un discurs la Edinburgh International Television Festival, devenind astfel prima persoană din afara industriei TV care va  face acest lucru, informează Media Guardian.
   
Potrivit unor surse apropiate lui Schmidt, unul dintre mesajele pe care preşedintele executiv al Google le va transmite, în discursul său, către executivii din industria TV este: "Google are nevoie de voi".
   
De asemenea, este foarte probabil ca Schmidt să ofere ajutorul Google industriei TV, pentru un viitor mai bun. Un astfel de discurs ar însemna o schimbare semnificativă din partea Google, care a fost în conflict cu multe companii TV pentru încălcarea drepturilor de autor.
   
Ar fi surprinzător dacă Schmidt nu ar veni cu un discurs împăciuitor, dar apropiaţii Google susţin că este mai mult decât o strategie de moment. În pofida faptului că Google intenţionează să publice online hărţi care să cuprindă toate străzile din lume şi să digitalizeze toate cărţile, mulţi specialişti consideră că, de fapt, compania de internet resimte din ce în ce mai mult nevoia unor conţinuturi.
   
Chiar dacă Google are venituri anuale de circa 30 de miliarde şi o cotă de 85% pe piaţa mondială a motoarelor de căutare, compania are nevoie de conţinuturi convingătoare şi implicit de noi advertiseri.
   
În discursul său, Schmidt va pune accent pe faptul că televiziunile şi Google trebuie să colaboreze, pentru a genera mai multe profituri şi pentru a livra mai multe conţinuturi.

×
Subiecte în articol: presedinte executiv Google tv televiziune apel
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close