Antena 3 Actualitate Media Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala. Unde poți vedea Eurovision 2017 LIVE VIDEO finala

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala. Unde poți vedea Eurovision 2017 LIVE VIDEO finala

13 Mai 2017   •   21:45
Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala. Unde poți vedea Eurovision 2017 LIVE VIDEO finala

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala. Piaţa Independenţei (Maidan Nezalejnosti) din capitala Ucrainei a devenit, timp de două săptămâni, loc de selfie-uri cu sigla "Eurovision" expusă în spaţiul devenit cunoscut întregii lumi după protestele masive de la Kiev de acum trei ani. Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala.  Semn al revoluţiei din Maidan a rămas un banner uriaş, expus pe o clădire, pe care scrie "Libertatea este religia noastră". Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Loc de selfie-uri

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Vizavi de banner, literele stilizate, de înălţimea unui om, ale cuvântului "Eurovision" au devenit locul preferat al amatorilor de selfie-uri, care populează aproape permanent acest spaţiu. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala La câţiva metri, pe strada principală, flancată cu steguleţe ale Ucrainei şi Uniunii Europene, este amenajat Eurovision Village - locul în care fanii pot vedea transmis, în inima oraşului, pe un ecran uriaş, concursul care se desfăşoară în Centrul Internaţional de Expoziţii. Pentru a intra în Eurovision Village, spectatorii trebuie să treacă prin porţi cu detectoare de metal, majoritatea acoperite de mici corturi cu sigle ale sponsorilor manifestării cântecului european. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Pentru cei din spaţiul "satului Eurovision", diversitatea - tema de anul acesta - este prezentă la ferestrele unei clădiri uriaşe, unde este scris "Bine aţi venit" în limbile ţărilor participante la concurs, pe fundalul drapelurilor acestora. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Monumente modificate

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Tema diversităţii a modificat şi unul din vechile monumente din Kiev - "Arcul prieteniei", ridicat în anii '80, pentru a celebra Uniunea Sovietică. Arcul, clădit deasupra statuii a doi eroi, a fost vopsit incomplet în culorile curcubeului şi a fost redenumit, simbolic, pe durata Eurovision, "Arcul Diversităţii". 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Un îndemn la diversitate a lansat şi Jon Ola Sand - executive supervisor al Eurovision, din partea European Broadcasting Union (EBU). "Eurovision 2017 de la Kiev încurajează artiştii, fanii şi telespectatorii să celebreze diversitatea, continuând tema de anul trecut - 'Come Together' ('Împreună' - n.r.) - şi fiind o reflecţie asupra valorilor profunde ale manifestării Eurovision", afirmă Jon Ola Sand în programul oficial al concursului. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala El subliniază că această competiţie, care se încheie sâmbătă, "celebrează atât valorile comune, cât şi diferenţele care ne fac unici şi muzica de calitate". "Pe scena Eurovision nu contează ce ţară reprezinţi, vei avea aceleaşi şanse, aceeaşi producţie şi aceeaşi lumină a reflectorului", spune reprezentantul EBU. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Premieră în istoria competiției

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Eurovision 2017 a marcat însă o premieră în istoria competiţiei - concurenta Rusiei a fost descalificată de organizatorii ucraineni în urma informaţiilor că aceasta a cântat în regiunea Crimeea după anexarea de către Federaţia Rusă în 2014. Deşi organizatorii Eurovision au subliniat în numeroase rânduri faptul că descurajează mesajele politice în competiţia muzicală, în mod subtil, unii artişti s-au referit la contextul în care se desfăşoară concursul. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Reprezentantul Croaţiei, Jacques Houdek, s-a adresat reprezentanţilor organizatorilor Ucrainei, la conferinţa de presă de după cea de a doua semifinală de joi. "Sunt mândru să îmi cânt cântecul aici, în Ucraina, în Kiev, în aceste momente care nu sunt cele mai bune pentru Ucraina. Croaţia a trecut prin război acum 25 de ani, când eu aveam 10 ani", a spus Jacques Houdek. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Reprezentanții minorităților

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala De altfel, şi reprezentantul Ungariei a afirmat, tot atunci, că este mândru de faptul că reprezintă o minoritate în finala Eurovision. "Sunt mândru că eu, cetăţean rom, am ajuns în finala Eurovision. Este o onoare. Cânt nu doar pentru unguri, pentru romi, pentru minorităţi, ci pentru toţi din lume care au fost asupriţi. Este pentru voi", a spus Joci Papai. 

În schimb, reprezentantul Israelului, IMRI, a afirmat că pentru el tot ceea ce contează este manifestarea muzicală. "Am venit aici pentru muzică. Eurovision este o competiţie muzicală şi am venit aici să cânt", a precizat el, întrebat ce opinie are legat de politicile ţării sale faţă de minorităţi. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Unde poate fi văzută

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Finala Eurovision are loc sâmbătă seară şi va fi difuzată în direct de Televiziunea Română. 

Câştigătorul trofeului Eurovision este ales în urma votului juriului şi al publicului, care au ponderi egale. 

Juriile de specialitate votează cu o zi înaintea finalei, în urma unui show identic, difuzat de organizatori pentru experţi. Votul rămâne secret până la anunţul rezultatelor finale. 

Eurovision 2017 LIVE VIDEO STREAM finala Numerele de telefon la care pot fi votaţi reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, sunt prezentate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România. Acestea au fost distribuite şi pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Externe. 

Ilinca şi Alex Florea, care cântă piesa "Yodel It!", intră în concurs cu numărul 20. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close