Antena 3 Actualitate Media EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM. Surpriză oferită de România la Eurovision 2017

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM. Surpriză oferită de România la Eurovision 2017

13 Mai 2017   •   23:22
EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM. Surpriză oferită de România la Eurovision 2017

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Ilinca şi Alex Florea aduc, sâmbătă, în finala Eurovision, un show ce îmbină grafica multicoloră cu fuziunea de stiluri muzicale, cei doi mărturisind, pentru AGERPRES, că îşi doresc ca fanii să îşi amintească, peste ani, piesa lor - "Yodel It!" - "cu mândrie, plăcere şi aceeaşi bucurie de fiecare dată". EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM. România intră în concursul de la Kiev cu numărul 20, românii oferind un show care are cuprinse în scenografie, alături de imagini multicolore, două tunuri strălucitoare. EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Ce sugerează grafica României

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Potrivit şefei delegaţiei României la Eurovision, Iuliana Marciuc, grafica show-ului ţării noastre sugerează "explozii de bucurie, de bună dispoziţie, de armonie" şi rimează cu piesa "Yodel It!".

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  De altfel, ea a precizat, pentru AGERPRES, că spectacolul este rezultatul unei colaborări între regizorul Selecţiei Naţionale, Aurel Badea, compozitorul Mihai Alexandru şi designerul de grafică Adrian Posteucă. La rândul său, Mihai Alexandru a afirmat că respectivele elemente de scenografie sugerează o "bătălie de dragoste".

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  "Ne-am gândit să îi şocăm, să fie ceva şocant şi să fie ceva real, pentru că sunt foarte justificate. În piesă există tunuri. Acolo unde sunt explozii chiar sunt tunuri, am făcut 'sample' de la nişte tunuri şi le-am introdus în piesă. Şi atunci - această bătălie a lor de dragoste să fie şi vizuală, chiar dacă noi, din tunurile alea, tragem cu dragoste", a declarat, pentru AGERPRES, compozitorul.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Cât contează politica

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Referitor la conotaţiile politice menţionate frecvent în contextul votului câştigătorului Eurovision, artiştii români spun că prioritatea lor sunt admiratorii. "Important e să ne ridicăm la nivelul aşteptării fanilor", afirmă cei doi. "Nu mă interesează politica, sunt aici pentru muzică", a precizat Alex Florea, pentru AGERPRES.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  "Pe pagina de Facebook am un fan din Polonia care îmi scrie în fiecare dimineaţă un mesaj de susţinere", a declarat Ilinca Băcilă.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Susținere importantă

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Alex Florea apreciază susţinerea publicaţiei de specialitate Wiwiboggs. "Ne susţine permanent, iar acest lucru contează enorm", spune Alex Florea. De altfel, potrivit unui sondaj al respectivei publicaţii, Ilinca şi Alex Florea formează "cel mai îndrăgit duo de la Eurovision 2017".

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Cei doi reprezentanţi ai României au mărturisit că, pentru spectacolul din finala de sâmbătă seara, se concentrează pe "coregrafie, voce şi schimbul de energii".

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Noi prietenii legate în Ucraina

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Şi, pentru că în culisele show-ului artiştii leagă prietenii, reprezentanţii României au vorbit şi despre relaţia lor cu artiştii din Republica Moldova, Sunstroke Project. Ei s-au împrietenit la Selecţia Naţională, la Bucureşti, când Sunstroke Project le-a oferit o sticlă de coniac moldovenesc. "Ne-am reîntâlnit la concertele de promovare din Israel şi Spania şi de atunci petrecem ori de câte ori ne întâlnim", spun artiştii români.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Ilinca şi Alex Florea marchează, de altfel, şi revenirea României pe scena Eurovision, după un an de pauză, când, din cauza datoriei Televiziunii publice la European Broadcasting Union - organizatorii show-ului - participarea în competiţie a ţării noastre a fost suspendată.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Finala Eurovision de sâmbătă va fi difuzată în direct de Televiziunea Română.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Cum se alege câștigătorul

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Câştigătorul trofeului Eurovision este ales în urma votului juriului şi al publicului, care au ponderi egale.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Juriile de specialitate votează cu o zi înaintea finalei, în urma unui show identic, difuzat de organizatori pentru experţi. Votul rămâne secret până la anunţul rezultatelor finale.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Publicul poate vota, după încheierea tuturor reprezentaţiilor artiştilor finalişti, când prezentatorii show-ului spun "start vot". Potrivit regulamentului, artiştii reprezentanţi ai unei ţări nu pot fi votaţi de pe teritoriul respectivei ţări, ci din cele participante rămase. În finala de sâmbătă, fiecare reprezentant al unei ţări poate fi votat - cu numărul de intrare în finală - prin SMS, telefon sau aplicaţia oficială Eurovision. De pe un număr de telefon pot fi exprimate maxim 20 de voturi.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Numărului de voturi îi este alocat, crescător, un punctaj: de la 1 la 8, 10 sau 12 puncte. Numerele de telefon la care pot fi votaţi reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, sunt prezentate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România. Acestea au fost distribuite şi pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Externe.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Maidanul s-a schimbat

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Piaţa Independenţei (Maidan Nezalejnosti) din capitala Ucrainei a devenit, timp de două săptămâni, loc de selfie-uri cu sigla "Eurovision" expusă în spaţiul devenit cunoscut întregii lumi după protestele masive de la Kiev de acum trei ani.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Semn al revoluţiei din Maidan a rămas un banner uriaş, expus pe o clădire, pe care scrie "Libertatea este religia noastră". Vizavi de banner, literele stilizate, de înălţimea unui om, ale cuvântului "Eurovision" au devenit locul preferat al amatorilor de selfie-uri, care populează aproape permanent acest spaţiu.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  La câţiva metri, pe strada principală, flancată cu steguleţe ale Ucrainei şi Uniunii Europene, este amenajat Eurovision Village - locul în care fanii pot vedea transmis, în inima oraşului, pe un ecran uriaş, concursul care se desfăşoară în Centrul Internaţional de Expoziţii. Pentru a intra în Eurovision Village, spectatorii trebuie să treacă prin porţi cu detectoare de metal, majoritatea acoperite de mici corturi cu sigle ale sponsorilor manifestării cântecului european.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Diversitatea, tema din acest an

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Pentru cei din spaţiul "satului Eurovision", diversitatea - tema de anul acesta - este prezentă la ferestrele unei clădiri uriaşe, unde este scris "Bine aţi venit" în limbile ţărilor participante la concurs, pe fundalul drapelurilor acestora.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Tema diversităţii a modificat şi unul din vechile monumente din Kiev - "Arcul prieteniei", ridicat în anii '80, pentru a celebra Uniunea Sovietică. Arcul, clădit deasupra statuii a doi eroi, a fost vopsit incomplet în culorile curcubeului şi a fost redenumit, simbolic, pe durata Eurovision, "Arcul Diversităţii".

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Un îndemn la diversitate a lansat şi Jon Ola Sand - executive supervisor al Eurovision, din partea European Broadcasting Union (EBU). "Eurovision 2017 de la Kiev încurajează artiştii, fanii şi telespectatorii să celebreze diversitatea, continuând tema de anul trecut - 'Come Together' ('Împreună' - n.r.) - şi fiind o reflecţie asupra valorilor profunde ale manifestării Eurovision", afirmă Jon Ola Sand în programul oficial al concursului.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  El subliniază că această competiţie, care se încheie sâmbătă, "celebrează atât valorile comune, cât şi diferenţele care ne fac unici şi muzica de calitate". "Pe scena Eurovision nu contează ce ţară reprezinţi, vei avea aceleaşi şanse, aceeaşi producţie şi aceeaşi lumină a reflectorului", spune reprezentantul EBU.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Rusia a fost descaflicată

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Eurovision 2017 a marcat însă o premieră în istoria competiţiei - concurenta Rusiei a fost descalificată de organizatorii ucraineni în urma informaţiilor că aceasta a cântat în regiunea Crimeea după anexarea de către Federaţia Rusă în 2014. Deşi organizatorii Eurovision au subliniat în numeroase rânduri faptul că descurajează mesajele politice în competiţia muzicală, în mod subtil, unii artişti s-au referit la contextul în care se desfăşoară concursul.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Reprezentantul Croaţiei, Jacques Houdek, s-a adresat reprezentanţilor organizatorilor Ucrainei, la conferinţa de presă de după cea de a doua semifinală de joi. "Sunt mândru să îmi cânt cântecul aici, în Ucraina, în Kiev, în aceste momente care nu sunt cele mai bune pentru Ucraina. Croaţia a trecut prin război acum 25 de ani, când eu aveam 10 ani", a spus Jacques Houdek.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  De altfel, şi reprezentantul Ungariei a afirmat, tot atunci, că este mândru de faptul că reprezintă o minoritate în finala Eurovision. "Sunt mândru că eu, cetăţean rom, am ajuns în finala Eurovision. Este o onoare. Cânt nu doar pentru unguri, pentru romi, pentru minorităţi, ci pentru toţi din lume care au fost asupriţi. Este pentru voi", a spus Joci Papai.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  În schimb, reprezentantul Israelului, IMRI, a afirmat că pentru el tot ceea ce contează este manifestarea muzicală. "Am venit aici pentru muzică. Eurovision este o competiţie muzicală şi am venit aici să cânt", a precizat el, întrebat ce opinie are legat de politicile ţării sale faţă de minorităţi.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Finala Eurovision are loc sâmbătă seară şi va fi difuzată în direct de Televiziunea Română.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Juriul și publicul decid totul

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Câştigătorul trofeului Eurovision este ales în urma votului juriului şi al publicului, care au ponderi egale.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Juriile de specialitate votează cu o zi înaintea finalei, în urma unui show identic, difuzat de organizatori pentru experţi. Votul rămâne secret până la anunţul rezultatelor finale.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Numerele de telefon la care pot fi votaţi reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, sunt prezentate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România. Acestea au fost distribuite şi pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Externe.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM Ilinca şi Alex Florea, care cântă piesa "Yodel It!", intră în concurs cu numărul 20. 

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Reprezentanţii României la Eurovision 2017, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu piesa "Yodel It!", vor intra în finala Eurovision de sâmbătă pe poziţia 20.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Ţărilor calificate în urma celor două semifinale li se alătură, în show-ul de sâmbătă, reprezentanţii "Marelui 5" - Italia, Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie - şi ţara gazdă, Ucraina.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Ordinea în care artiştii vor cânta în finală a fost propusă de către televiziunea publică ucraineană şi aprobată de către Jon Ola Sand - Executive Supervisor din partea European Broadcasting Union, arată site-ul oficial al evenimentului. Reprezentanţii ţărilor finaliste au tras la sorţi anterior stabilirii succesiunii exacte dacă vor cânta în prima sau a doua jumătate a finalei.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Astfel, ordinea în care artiştii vor cânta pe scena de la Kiev în marea finală este:
1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croaţia
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. România
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franţa

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Cum a fost în semifinală

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Ilinca Băcilă şi Alex Florea au vorbit, pentru AGERPRES, despre experienţa din cea de-a doua semifinală.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  "Eu, una, am avut foarte mari emoţii şi m-am chinuit foarte tare să le controlez, dar mă bucur că am simţit, chiar dacă nu auzeam nimic din sală, energia care venea spre noi şi pot să spun că a fost cea mai frumoasă senzaţie pe care am simţit-o vreodată pe o scenă, când făceam 'yodel'-ul de la final şi simţeam că vibrează toată sala cu noi", a spus Ilinca.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  La rândul său, Alex Florea a afirmat că s-a simţit pregătit, la urcarea pe scena de la Kiev, în cea de-a doua semifinală.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  "Emoţiile nu prea mai sunt pentru că am avut încredere că momentul nostru va ieşi exact aşa cum trebuie. Am fost foarte mulţumit de ultimele două repetiţii, (...) chiar n-am avut emoţii, ştiind că totul iese perfect", a arătat Alex Florea.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Câştigătorul trofeului Eurovision este ales în urma votului juriului şi al publicului, care au ponderi egale.

* Juriile de specialitate votează cu o zi înaintea finalei, în urma unui show identic, difuzat de către organizatori pentru experţi. Votul rămâne secret până la anunţul rezultatelor finale.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Publicul poate vota, după încheierea tuturor reprezentaţiilor artiştilor finalişti, când prezentatorii show-ului spun "Start Vot". Potrivit regulamentului, artiştii reprezentanţi ai unei ţări nu pot fi votaţi de pe teritoriul respectivei ţări, ci din cele participante rămase. În finala de sâmbătă, fiecare reprezentant al unei ţări poate fi votat - cu numărul de intrare în finală - prin SMS, telefon sau aplicaţia oficială Eurovision. De pe un număr de telefon pot fi exprimate maxim 20 de voturi.

EUROVISION 2017 LIVE VIDEO STREAM  Numărului de voturi îi este alocat, crescător, un punctaj: de la 1 la 8, 10 sau 12 puncte. Numerele de telefon la care pot fi votaţi reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, sunt prezentate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România. Acestea au fost distribuite şi pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor 
Externe. 


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close