Măsurile anticriză Voiculescu şi Tiriac fac audienţă la „Ştirea zilei”

14 Iun 2011   •   14:33
Măsurile anticriză Voiculescu şi Tiriac fac audienţă la „Ştirea zilei”

Ediţia specială „Ştirea Zilei” cu Gabriela Vrânceanu Firea din data de 13 iunie în care cei doi invitaţi au discutat despre situaţia în care se află românii, propunând în acelaşi timp diverse măsuri şi soluţii pentru a remedia situaţia, a fost urmărită în număr mare de publicul interesat de actualitate.

Astfel, în intervalul orar 20:00-20:59, conform datelor de audienţă furnizate de GFK România pentru publicul din mediul urban în vârstă de peste 18 ani,  Antena 3 a fost lider pe nişa de ştiri înregistrând de două ori mai mulţi telespectatori (307.000) decât principalul concurent, Realitatea TV(148.000), care difuza principalul program de știri al  postului. De asemenea, Antena 3 a obţinut 7.5% cota de piaţă, în timp ce postul concurent doar 3.6%.Primul lucru scos în evidenţă de fondatorul PC era acela că deşi Uniunea Europeană pune la dispoziţie fonduri nerambursabile extrem de mari pentru restructurările de pe piaţa muncii, România nu a aplicat niciodată pentru ele. Această măsura ar fi putut salva extrem de mulţi oameni din sărăcia în care s-au adâncit din cauza măsurilor de austeritate, a mai spus Voiculescu.

Ion Ţiriac a vorbit despre legislaţia actuală din domeniul muncii, care încurajează munca la negru şi împiedică companiile să investească în forţa de muncă românească.

Afaceristul explica faptul că investitorii sunt cei care aduc cei mai mulţi bani la bugetul de stat, întrucât el însuşi a plătit un cuantum de 70 de milioane de euro pentru taxe şi impozite şi că ar putea foarte bine să întrebe „Unde sunt banii mei?”

Prin intermediul blogului emisiunii, telespectatorii au adresat o întrebare celor doi invitaţi: ce ar face ei dacă ar fi ajunge la preşedenţie? Dan Voiculescu a spus că ar dezvolta un dialog cu comunitatea şi cu oamenii de afaceri, iar Ţiriac a adăugat că ar face o republică prezidenţială.

Întrebat de moderatoarea emisiunii ce îi place şi ce nu îi place în România, vice-preşedintele senatului a declarat că unul din lucrurile care îi plac este românul, prin definiţie, dar nu îi place că statul are să dea întreprinzătorilor privaţi din România 1,5 miliarde de euro şi că cetăţenii au de dat la bănci 4,5 miliarde de euro.

Despre majorarea TVA-ului la 24 de procente, Dan Voiculescu susţine că a fost una dintre cele mai proaste măsuri luate de guvernanţi. De aceeaşi părere este şi omul de afaceri Ion Ţiriac. Acesta spune că cei mai afectaţi de creşterea TVA-ului sunt românii cu venituri reduse.

Reducerea datoriei publice şi apropierea economică de statele din estul Europei şi Asia ar putea, de asemenea, să revigoreze economia românească.

Discuţia a atins maximum de audiență în minutul 20:46, când Antena 3 înregistra 4.3 rating și 10.3% market share şi ocupa locul al doilea pe piață, după Pro TV.

ExitPOLL
x close