Antena 3 CNN Actualitate Misterul medicului britanic care a murit la 148 de ani, după ce a inventat ”elixirul vieții”

Misterul medicului britanic care a murit la 148 de ani, după ce a inventat ”elixirul vieții”

Dr. William Mead este medicul despre care se spune că a inventat ”elixirul vieții”. Acesta a murit la vârsta de ”148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile”.

Misterul medicului britanic care a murit la 148 de ani, după ce a inventat ”elixirul vieții”
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    25 Noi 2022   •   20:00

Ascuns undeva în spate, într-un cimitir la aproximativ 20 de kilometri în afara Londrei, este un mormânt crăpat, modest, care nu seamănă cu celelalte.

Dr. William Mead este îngropat în Ware, Hertfordshire. Însă nu piatra funerară a doctorului Mead provoacă uimire, ci ceea ce este sculptat pe ea.

Potrivit pietrei din curtea bisericii Sf. Maria, doctorul a murit în octombrie 1652, cu două luni înainte de a împlini 149 de ani.

Inscripția spune: „William Mead M.D. a murit în ziua de 28 octombrie 1652, la vârsta de 148 de ani, 9 luni, 3 săptămâni și 4 zile”.

Dacă vârsta este corectă, doctorul Mead s-ar fi născut în ianuarie 1504, trecând prin șapte monarhi și două dinastii regale înainte de a muri în mijlocul războiului civil din Anglia, scrie mirror.co.uk.

În timp ce vârsta de 148 de ani nu a mai fost întâlnită, speranța de viață pentru persoanele născute în Europa în anii 1500 era între 30 și 40 de ani, ceea ce făcea povestea doctorului Mead și mai incredibilă.

Potrivit legendei locale, Dr. Mead a dezvoltat un „elixir pentru viață lungă” vândut împreună cu alte medicamente în oraș.

Se crede că soția sa a pus inscripția pe piatra de mormânt după moartea lui, pentru a crește vânzările, aruncând și mai multe îndoieli asupra poveștii.

Potrivit raportărilor locale din anul 1781, îngrijitorii cimitirului au reînnoit piatra după ce aceasta s-a deteriorat atât de tare încât inscripția nu mai era lizibilă.

Între timp, site-urile de istorie din Hertfordshire susțin că piatra funerară a fost distrusă din nou în ultimii ani și a fost trimisă pentru a fi sculptată din nou, însă pietrarii au scăpat-o și au spart-o în mai multe bucăți.

De atunci, piatra a fost reasamblată, dar dacă vârsta doctorului Mead este exactă, totul rămâne un mister.

×
Subiecte în articol: William Mead
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close