x close

Medic din Italia despre gravitatea noului coronavirus: „Este o gripă mai gravă, nu o boală mortală”

de D.G.    |    24 Feb 2020   •   19:26
Medic din Italia despre gravitatea noului coronavirus: „Este o gripă mai gravă, nu o boală mortală” 817 foto: Pixabay.com

Directoarea Laboratorului de cercetări și analize din cadrul Spitalului Universitar Luigi Sacco din Milano, Maria Rita Gismondo, afirmă într-o postare pe Facebook că noul coronavirus nu este altceva decât o formă de gripă puțin mai gravă și că nu ar prezenta un pericol deosebit de important, așa cum este considerat în prezent:

Maria Rita Gismondo, director responsabil de Macrobiologie Clinică, Virologie și Diagnostic de Bioemergență la laboratorul Spitalului Sacco din Milano, acolo unde sunt analizate de zile întregi probe în cazuri posibile de coronavirus, scrie:

„Laboratorul nostru a lucrat toată noaptea, vin probe încontinuu, e o adevărată nebunie ceea ce se întâmplă, am transformat o infecție un pic mai gravă decât o gripă într-o pandemie letală. Nu este așa cum pare, uitați-vă la numere. Nebunia asta va face mult rău, mai ales din punct de vedere economic. Vă rog reduceți tonurile! Duminică senină!”

În altă postare publicată duminică dimineață de directoarea laboratorului din Lombardia apare scris: „Citiți! Nu este o pandemie! Mortalitatea în urma gripei a fost de 217 de decese pe zi, săptămâna trecută! Pentru Coronavirus 1 mort!!!”

În final, invitația medicului este ca populația să urmeze recomandările publicate de Ministerul Sănătății, scrie rotalianul.ro.

Citeşte mai multe despre:

coronavirus italia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati