Antena 3 CNN Actualitate Medicul Alexandru Rafila, anunțul pe care nimeni nu dorea să îl audă: ”Mai avem un record!”

Medicul Alexandru Rafila, anunțul pe care nimeni nu dorea să îl audă: ”Mai avem un record!”

Medicul infecționist, Alexandru Rafila, a intrat în direct la Antena 3 unde a vorbit despre desfășurarea alegerilor locale, dar și despre numărul de cazuri raportat astăzi.

Medicul Alexandru Rafila, anunțul pe care nimeni nu dorea să îl audă: ”Mai avem un record!”
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    27 Sep 2020   •   18:22

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că aglomerația din fața secțiilor de votare este îngrijorătoare. 

”Mă face să mă gândesc la ce se întâmplă înainte să mergi în cabina de vot și ce se întâmplă după ce ieși. Adică dacă aglomerația și riscurile sunt mai mari afară sau înăuntru. Cred că mai degrabă riscurile sunt afară dacă distanțarea și masca nu sunt respectate”, spune Alexandru Rafila, afirmând că nu a reușit încă să voteze, dar urmează să meargă să voteze în scurtă vreme. 

Pot să fac o paralelă cu școlile  pentru că am discutat foarte mult de modul în care organizăm activitatea în școală și am discutat mai puțin ce se întâmplă cu copiii după ce ies de la școală. Și de multe ori, comportamentele la risc sunt mai mari în perioada ce urmează plecării de la școală”, a adăugat medicul. 

”Părinții ar trebui să utilizeze masca”

Cât despre școli, Rafila este de părere că și părinții trebuie să respecte regulile. 

Părinții ar trebui să utilizeze masca, eu am mers să îmi iau băiatul de la școală, am folosit masca și chiar am fost întrebat de părinții altor colegi din ce cauză folosesc masca. Și le-am explicat: din cauză că suntem foarte, foarte aglomerați în apropierea intrării”.

Însă aglomerația se pare că nu îl va opri pe Alexandru Rafila să își exercite dreptul de vot. 

Votez, nu am nicio problemă. Eu o să stau la distanță. Nu cred că lucrurile sunt chiar așa. E totuși coadă la vot, nu coadă la ....”

”Mai avem un record”

Întrebat de realizatorul Mircea Badea ce părere are despre recordul înregistrat astăzi privind numărul de bolnavi internați la ATI, Alexandru Rafila a declarat că, din păcate, nu este singurul record.

Mai avem un record. Cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi de sâmbătă, pentru că duminica se face raportarea pentru ziua de sâmbătă. De obicei, pentru această zi, niciodată nu am depășit 1.000 de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila. 

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close