Antena 3 CNN Actualitate Metoda simplă care alungă rapid stresul, frica şi anxietatea. Durează 5 minute

Metoda simplă care alungă rapid stresul, frica şi anxietatea. Durează 5 minute

Promovată în medicina alternativă această metodă ne ajută să ne echilibrăm emoțiile şi fluxului de energie din sistemul minte-corp. Durează doar 5 minute şi poate fi practicată oricând.

Metoda simplă care alungă rapid stresul, frica şi anxietatea. Durează 5 minute
Sursa foto: Pexels.com | Tetyana Kovyrina:
de Claudia Popovici    |    27 Sep 2022   •   14:00

În ciuda eforturilor noastre, cu toții experimentăm o anumită cantitate de stres ca parte a vieții noastre de zi cu zi.

Şi dacă o doză mică de stres ne este utilă pentru că ne ajută să fim mai concentrați şi mai buni la ceea ce facem, stresul excesiv poate interfera cu activitățile zilnice normale și ne poate afecta viața personală și chiar sănătatea.

Vestea bună este că avem soluţii oferite chiar de medicina alternativă, care este foarte populară în rândul japonezilor.

Mai exact, această metodă face parte dintr-o tehnică cunoscută sub numele de Jin Shin Jyutsu, arta de a elibera tensiunile care produc simptome şi boli din organism.

Corpurile noastre conțin mai multe căi energetice care alimentează viața în toate celulele noastre.

Când una sau mai multe dintre aceste căi devin blocate, acest efect de blocare poate duce la disconfort sau chiar durere.

Acest blocaj sau stagnare nu numai că va perturba zona locală, dar va continua și în cele din urmă va dezarmoniza calea sau căile complete ale fluxului de energie.

Pe scurt, acestă metodă ajută la echilibrarea emoțiilor şi fluxului de energie din sistemul minte-corp. Avem nevoie de doar 5 minute şi o putem practica oricând.

Pentru început este nevoie să conștientizăm faptul că fiecare deget de la mâna noastră este asociat atât cu un organ, dar şi cu o anumită emoție sau comportament.

Degetul mare: ajută la combaterea emoțiilor precum anxietatea și frica. De asemenea, degetul mare este asociat şi de organele stomacului și splinei.

Degetul arătător: poate ajuta la combaterea fricii. Este legat de organele rinichilor și vezicii urinare.

Degetul mijlociu: ajută la controlul furiei și a resentimentelor. Are legătură cu organele ficatului și vezicii biliare.

Degetul inelar: ajută în lupta cu depresia și tristețea. De asemenea, ne ajută şi în procesul de luare a deciziilor. Are legătură cu organele plămâni și colon.

Degetul mic: ne ajută să facem faţă lipsei încrederii în sine, dar şi la combaterea stărilor de nervozitate şi anxietate.

Cum aplicăm metoda Jin Shin Jyutsu

Folosind mâna opusă, apucați fiecare deget şi presați-l în palmă timp de 5 minute. În acest timp concentrați-vă asupra respirației.

Făcând acest lucru mintea se va concentra şi pe organul asociat cu degetul şi va echilibra energia. Primul semn că metoda îşi face efectul sunt furnicăturile pe care le simțim în zona lucrată.

Despre metoda Jin Shin Jyutsu

Metoda Jin Shin Jyutsu este originară din Japonia. A fost redescoperită și cultivată de Jiro Murai, un vindecător și filosof japonez, la începutul secolului al XX-lea. Murai a recurs la Jin Shin Jyutsu în timpul căutării sale de a face față propriilor probleme de sănătate.

×
Subiecte în articol: metoda japoneza stres frica anxiate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close