x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Minerii de la Mina Lonea au renunţat la protest

de A.M.P   •   25 Feb 2016   •   00:02
Minerii de la Mina Lonea au renunţat la protest 482
Foto: Agerpres
Minerii de la Mina Lonea au decis să renunţe la protestul declanşat luni, cu excepţia liderului Sindicatului "Muntele" de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, care, miercuri seara, era singurul grevist, cerând să fie sunat de ministrul Economiei.

Sindicaliştii din Valea Jiului au declarat, miercuri seara, că şi ortacii de la Mina Lonea au renunţat la protest, după cei de la Vulcan, informează Mediafax.

Doar liderul Sindicatului "Muntele" de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, mai continuă protestul, el fiind în greva foamei şi cerând să fie sunat de ministrul Economiei.

Miercuri, minerii de la Mina Vulcan au ieşit din subteran în urma negocierilor purtate cu administratorul special şi prefectul judeţului Hunedoara, în timp ce ortacii din Minea Lonea anunţau că vor continua protestul.

Protestul minerilor a început luni

Aproximativ 300 de mineri de la Exploatarea Minieră Lonea s-au blocat în subteran, luni, nemulţumiţi de starea de insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara. Marţi, gestul lor a fost urmat de ortacii de la Exploatarea Miniseră Vulcan, unde circa două sute de mineri se blocaseră în subteran.

De asemenea, marţi şi miercuri au protestat şi angajaţii termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, nemulţumiţi de lipsa unor măsuri de reorganizare.

sati