Antena 3 CNN Actualitate Carmen Dan l-a acuzat din greșeală pe Părpălea de abuz sexual

Carmen Dan l-a acuzat din greșeală pe Părpălea de abuz sexual

Carmen Dan l-a acuzat din greșeală pe Părpălea de abuz sexual
23 Noi 2017   •   14:24

Update: Carmen Dan l-a acuzat pe Romică Părpălea de abuz sexual din greșeală. Ministrul de Interne a fost prezent astăzi la sediul DIICOT și a explicat că a fost vorba de o eroare materială, iar acuzațiile reale sunt altele.

„Am indicat membrii grupului infracțional care bănuiesc că sunt în spatele lui Părpălea și despre care am suspiciunea rezonabilă că sunt martori atât în dosarul întocmit la DNA ca urmarea a denunțului lui Părpălea, cât și în dosarul președintelui partidului”, a declarat Carmen Dan la ieșire de la DIICOT.

Întrebată la ce s-a referit în plângerea depusă împotriva lui Părpălea când a indicat art. 299 din Codul penal - "folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual", Carmen Dan a spus că a fost vorba de o eroare.

"Este o eroare materială indicarea acelui text de lege, am lămurit-o acum în contextul audierilor. Vorbim de trei infracţiuni indicate de mine în plângere: inducerea în eroare a organelor judiciare, şantajul şi constituirea de grup infracţional organizat. Probabil este o greşeală de redactare, aşa am constatat acum", a explicat ministrul de Interne.

În plângerea sa, ministrul de Interne invocă articolul 299, și anume, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.

„Fapta funcţionarului public care, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini, a urgenta ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, pretinde ori obţine favoruri de natură sexuală de la o persoană interesată direct sau indirect de efectele acelui act de serviciu se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

Pretinderea sau obţinerea de favoruri de natură sexuală de către un funcţionar public care se prevalează sau profită de o situaţie de autoritate ori de superioritate asupra victimei, ce decurge din funcţia deţinută, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta”.

Știre inițială: Ministrul de Interne a ajuns la sediul DIICOT. Carmen Dan nu a oferit nicio declarație presei.

Rămâne de văzut care este motivul audierii.

Carmen Dan a mai fost și în urmă cu o lună la DIICOT când a depus un denunț împotriva lui Romică Părpălea.

Atunci, la ieșirea din sediul DIICOT, Carmen Dan a declarat că a depus o plângere împotriva ”unui personaj”, care este ”un instrument ce servește un grup de interese, mai ales politice”.

”Am depus o plângere pentru denunț calomnios” a spus Carmen Dan, după o declarație a lui Romică Părpălea pe scările DNA. Ea a afirmat că ”în spatele lui sunt alte interese, în special politice”. Carmen Dan a subliniat că nu-l cunoaște pe Romică Părpălea.

 

 

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close