Antena 3 CNN Actualitate Ordonanța Militară 7 din 2020. Țăndărei intră în carantină totală; Toate zborurile către și dinspre țările din zona roșie, suspendate

Ordonanța Militară 7 din 2020. Țăndărei intră în carantină totală; Toate zborurile către și dinspre țările din zona roșie, suspendate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut o declarație de presă la sediul MAI. Echipa Ministerului de Interne a prezentat măsurile din noua Ordonanță Militară 7.

Ordonanța Militară 7 din 2020. Țăndărei intră în carantină totală; Toate zborurile către și dinspre țările din zona roșie, suspendate
04 Apr 2020   •   12:29

"Siguranța cetățenilor e o prioritate pentru noi. Distanțarea socială e unica soluție în acest moment. Știu că e extrem de greu. În această lună are loc una dintre cele mai importante sărbători. Viața noastră și ale celor dragi depind de ce facem în continuare. Vă rugăm să respectați indicațiile și să înțelegeți că această perioadă va trece cu bine doar dacă facem ce trebuie. Haideți să luptăm cu acest cumplit virus și să fim de aceeași parte a baricadei", a spus ministrul de Interne.

Marcel Vela a anunțat că orașul Țăndărei intră în carantină totală.

"Unii oameni nu înțeleg cât e de periculos este ceea ce fac, atât pentru ei, cât și pentru alții. Legea e pentru toți și toți trebuie să o respectăm. În Ialomița, din totalul cazurilor confirmate pozitiv, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei. Din totalul de 8 pacienți decedați, 7 sunt tot din Țăndărei. Așadar, în Ordonanța Militară nr. 7 am stabilit că se instituie carantina pentru Țăndărei. Intrarea și ieșirea e permisă doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populației. Se vor lua măsuri pentru protecție și asistență socială", a anunțat Vela.

O altă decizie e cu privire la situația internațională. Ministrul de Interne a transmis că, "având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile spre și dinspre Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 14 zile, începând de pe 5 aprilie, ora 23, ora României". Nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat.

Ministrul Vela a făcut un apel către cei din diaspora să înțeleagă situația și să nu se întoarcă în România de Paște pentru că vor fi nevoiți să stea în carantină instituționalizată timp de 14 zile.

"Fac un apel către frații noștri din diaspora, care vor să vină în țară în următoarele zile. Vă rog să rămâneți acasă în țările în care locuiți și faceți acolo sărbătorile, departe de cei dragi. Din păcate, aici vă invităm să stați în spațiile de carantinare. Vă mulțumesc dacă înțelegeți acest lucru și vreau să mă asigur că știți adevărul despre situația în care ne aflăm. Vă asigur că vom ieși din această situație și vom fi împreună", a mai spus Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, prezintă măsurile din noua Ordonanță Militară

×
Subiecte în articol: Marcel Vela Raed Arafat bogdan despescu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close