Antena 3 CNN Actualitate Monica Pop, ofensată de legea carantinei: ”Unicii proști ai planetei?! Celelalte țări vor spune că suntem un popor de psihopați”

Monica Pop, ofensată de legea carantinei: ”Unicii proști ai planetei?! Celelalte țări vor spune că suntem un popor de psihopați”

Medicul Monica Pop susține că noua lege a carantinei este o jignire la adresa românilor și semnalează că doar în țara noastră internarea este obligatorie. Ea se întreabă retoric dacă suntem ”unicii proști ai planetei” și afirmă că ne vom face de râs în fața celorlalte state care vor crede că ”suntem un popor de psihopați”.

Monica Pop, ofensată de legea carantinei: ”Unicii proști ai planetei?! Celelalte țări vor spune că suntem un popor de psihopați”
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Tudorache    |    16 Iul 2020   •   07:30

Medicul Monica Pop și-a declarat poziția vehementă împotriva noii legi a carantinei despre care susține că prevede ”internarea obligatorie”. Doctora spune că internarea cu forța, chiar și pentru o durată scurtă de timp, reprezintă o ”jignire, o dovadă de neîncredere și clară lipsire de libertate”.

Monica Pop, jignită de noua lege a carantinei

”Unicii proști ai Planetei?!!! Internarea obligatorie și de o oră e o jignire la adresa românilor! 
Desconsiderare! Dovadă de neîncredere și lipsire de libertate!!! Ce vor spune despre noi toate celelalte țări? Că suntem un popor de psihopați?! Iar "asimptomaticii" nu vor putea pleca nici la 48 de ore, veti vedea! Si daca ar pleca, nu mai reprezinta pericol? O ora, 10, 48 sau oricit, tot internare CU FORTA ESTE! Inacceptabil așa ceva!”, a scris Monica Pop, pe pagina sa.

Doctora s-a arătat intrigată de faptul că autoritățile îi consideră pe români cei mai iresponsabili de pe planetă și consideră că nu merităm ”pedeapsa cu arestul”, doar pentru că există câțiva iresponsabili.

„Românii sunt cei mai iresponsabili oameni de pe planetă?! Cum e posibil să gândeasca cineva așa?! De ce pedeapsa asta cu "arestul"? Pentru câțiva iresponsabili?! În alte țări nu sunt și acolo unii care nu respectă regulile de protecție?! Și?! Îi obligă cineva la arest în spital???!!! Toate guvernele lumii sunt tâmpite de au hotărît să nu facă așa ceva?! NU! Dar își respecta poporul! Noi, cu japca!!! Nu e normal așa ceva!!!”, a mai scris Monica Pop.

Ce spune Nelu Tătaru despre legea carantinei

În contextul prezentării noii legi a carantinei și izolării, ministrul Sănătăţi, Nelu Tătaru, a anunţat, că fiecare pacient infectat cu coronavirus va beneficia de o evaluare, în spital, în primele 48 de ore. După cele 2 zile de spitalizare, asimptomaticii pot merge acasă, unde trebuie să rămână izolaţi până la 14 zile. El a explicat că medicul curant va recomanda internarea sau plecarea la domiciliu, dar DSP va da decizia administrativă.

Nelu Tătaru a asigurat, de asemenea, că pacienții vor avea dreptul de a refuza tratamentul.
 

×
Subiecte în articol: Monica Pop Legea carantinei
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close