x close

Monica Pop, anunț de ultimă oră despre românul infectat cu coronavirus: „Este purtător, nu bolnav!”

de A.M.P    |    27 Feb 2020   •   10:23
Monica Pop, anunț de ultimă oră despre românul infectat cu coronavirus: „Este purtător, nu bolnav!” 482

Medicul Monica Pop a subliniat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că românul depistat ca fiind infectat cu coronavirus este purtător, nu bolnav.

”Acest pacient este un purtător. Nu e bolnav. Nu are boala. El poate să facă boala sau nu. Atâta timp cât el nu face boala, ce să tratezi? Tratamentul acestei boli se face simptomatic. Iar în situațiile critice trebuie menținute funcțiile vitale”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Medicul Monica Pop a subliniat că ține de imunitatea fiecăruia dacă face sau nu boala, atunci când intră în contact cu un virus.

De asemenea, medicul a precizat că persoanele care consumă alcool în cantități mai mari, în speranța că vor ține astfel departe virușii periculoși, fac mai mult rău organismului.

”Alcoolul face vasodilatație, vasele se măresc în volum, peretele venelor este mai subțire, iar microbii trec mai ușor această barieră”, a spus Monica Pop.

România are, începând de miercuri seară, un caz de coronavirus confirmat. Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati