Antena 3 CNN Actualitate Medicul Monica Pop, despre cazul Sorinei Pintea: "Acel moment de umilință îngrozitoare îl dă cineva înapoi?"

Medicul Monica Pop, despre cazul Sorinei Pintea: "Acel moment de umilință îngrozitoare îl dă cineva înapoi?"

Monica Pop, prezentă în platoul Antena 3, a criticat dur modul în care a fost tratată Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, atunci când a fost transportată din Arestul Central la Policlinica MAI.

Medicul Monica Pop, despre cazul Sorinei Pintea: "Acel moment de umilință îngrozitoare îl dă cineva înapoi?"
de Claudia Simion    |    04 Mar 2020   •   23:18

Sorina Pintea a fost dusă în cătușe și împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşină şi a intrat în policlinică.

"Cred că nicio imagine de până acum nu a putut genera atâta revoltă ca cea de aseară. Eu aș vrea să știu dacă polițiștii respectivi, domnișoara și domnul respectiv, mai sunt în funcție pentru că nu cred că mai au ce căuta acolo. Felul acesta de comportament este îngrozitor. 

Eu am și niște întrebări medicale, și anume: Ce caută un bolnav cu miopatie pe scări? Ce caută fără scaun cu rotile? Sunt niște lucruri elementare. Și ultima întrebare: De ce niciun guvern de până acum nu a interzis cu desăvârșire umilința asta cu cătușele? Totuși, asupra acestor oameni planează prezumția de nevinovăție. Eu înțeleg să pună la violatori și criminali, la agresivi. Acel moment de umilință îngrozitoare îl dă cineva înapoi?", a spus medicul Monica Pop.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat mită 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Fostul ministru al Sănătății a fost scos luni și marți din Arestul Central și dus la spital pentru o serie de investigații, după ce a spus că avea partea stânga amorțită și că nu poate mânca. După câteva ore petrecute la spital, a fost adusă înapoi în arest. Pintea a fost văzută încătușată și în lacrimi la întoarcerea după gratii.

Medicul Monica Pop, despre cazul Sorinei Pintea: "Acel moment de umilință îngrozitoare îl dă cineva înapoi?"

 

×
Subiecte în articol: Monica Pop Sorina Pintea
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close