Antena 3 CNN Actualitate Monica Pop: Cuvântul 'siguranță' nu există alături de un lucru cum e vaccinul

Monica Pop: Cuvântul 'siguranță' nu există alături de un lucru cum e vaccinul

Monica Pop a tras un semnal de alarmă, vineri, la Antena 3 în privința vaccinului anti-COVID-19. Medicul spune că vaccinarea nu va stopa răspândirea virusului, ci va face ca cei care vor contracta noul coronavirus să facă o formă mai ușoară. În plus, Monica Pop afirmă că nimeni nu trebuie să pretindă că un vaccin este 100% sigur.

Monica Pop: Cuvântul 'siguranță' nu există alături de un lucru cum e vaccinul
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    25 Dec 2020   •   19:00

"Niciun medic de pe fața pământului nu poate să vorbească de siguranță în prezența unui medicament sau a unui vaccin. Cuvântul 'siguranță' nu are ce să caute aici, sub nicio formă, niciodată! Deci, asta știu foarte bine ei că nu există... A, sigur, că se poate întâmpla să fie eficient într-un procent foarte mare.

Cuvântul 'siguranță' nu există alături de un asemenea lucru. Apoi, aș vrea să știu cum scade circulația virusului dacă e un vaccinat. Pentru că dacă este un vaccinat înseamnă un singur lucru: că el se poate contamina, dar face o formă mai ușoară. Deci, vaccinul nu oprește boala", a spus dr. Monica Pop, într-o intervenție telefonică în emisiunea Esențial, moderată de Berta Popescu.

Primele 10,000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns, vineri, în țară pe la Vama Nădlac 2, Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

”Arafat: Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului”

”Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție. Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii.

Așa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin, au intrat astfel de camioane în toate țările membre ale Uniunii Europene astfel încât să înceapă campania împreună. A fost un efort imens la care au participat toate statele membre, inclusiv România. Achiziție comună, abordare comună și implementare împreună.”, a declarat șeful DSU.

„Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului, dar atenție! Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și că uităm de măsurile obligatorii. Este doar un început care va dura până va avea un impact. De astăzi, lucrăm pe două fronturi: frontul de combatere și de limitare a răspândirii virusului și frontul de vaccinare și de prevenire.”, a mai spus Raed Arafat.

 

×

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close