Antena 3 CNN Actualitate Monstrul din casă: Coșmar trăit ani întregi de nouă copii din cauza tatălui. Aruncau bilețele peste gard cerând disperat ajutorul (FOTO)

Monstrul din casă: Coșmar trăit ani întregi de nouă copii din cauza tatălui. Aruncau bilețele peste gard cerând disperat ajutorul (FOTO)

Dramă fără margini trăită de nouă copii din satul Sãlceni, comuna vasluiană Pochidia. Ani întregi, micuții erau bătuți cu bestialitate, înfometați și sfidați chiar de propriul tată. În tot acest timp, bărbatul se gândea doar la el. Singurele „daruri” pe care le cumpăra special pentru micuți erau cozile de mături pe care le rupea pe spinarea lor.

Monstrul din casă: Coșmar trăit ani întregi de nouă copii din cauza tatălui. Aruncau bilețele peste gard cerând disperat ajutorul (FOTO)
Sursa foto: Pexels
de M.P.    |    03 Iul 2020   •   17:30

Oamenii din sat nu au mai suportat chinul la care erau supuși micuții și au anunțat autoritățile. Așa avea să iasă la iveală o poveste de neimaginat. 

Nouă suflete chinuite

Nouă copii cu vârste cuprinse între 1 an și 3 luni și 15 ani nu au știut ce înseamnă copilărie și fericire. Au avut parte doar de bătăi crunte și tortură din partea celui care trebuia să le fie tată și să-i îndrume pentru viață. Împătimit al alcoolului, Vasile Barbu era cunoscut în tot satul ca un om extrem de violent. La toți le era frică de el și nu interveneau în corecțiile pe care le aplica zi de zi copiilor și soției sale. 

Au anunțat autoritățile

Într-o zi, sătenii au decis că este prea mult. O auziseră urlând de durere pe fiica cea mare a monstrului, în timp ce era bătută cu bestialitate și au anunțat autoritățile. Asistentul comunitar din comunã a ajuns la fața locului pe 29 iunie. S-a îngrozit. Copiii erau înfometați, cu urme de vânătăi pe corp. Fata cea mare încă le avea proaspete. Luat la întrebări, bărbatul a devenit violent, așa că a fost nevoie de intervenția polițiștilor.

Adevărul nespus

Bărbatul a fost reținut 24 de ore, iar ulterior reținut pentru 30 de zile. Vecinii au povestit că micuții aruncau disperați bilețele peste gard cerând disperați ajutorul. 

„El mânca fripturã în fata copiilor, iar acestia mâncau mãmãligã goalã! Cumpãra de la magazin cozi de mãturã ca sã îi batã, pânã le rupea de copii! Ultima datã si-a bãtut fata cea mare, de 15 ani, cu furtunul sau ceva cablu, cã tipa sãraca îngrozitor!”, spun oamenii din sat, potrivit vremeanoua.

În grija statului

„Situația de risc traversatã de mamã și cei 9 copii, cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, a ajuns în atenția instituției noastre la sesizarea poliției. Intervenția specialiștilor DGASPC Vaslui a constat în acompanierea copiilor la procedurile specifice anchetei derulate de cãtre organele de cercetare penalã, acordarea de servicii de consiliere de specialitate, respectiv gãzduirea mamei și a copiilor într-un centru pentru victimele violenței intrafamiliale din cadrul instituției, loc în care vor beneficia de un cumul de servicii pentru echilibrarea psiho-emoționalã și depãșirea traumei suferite.”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

 

×
Subiecte în articol: copii torturati tata violent
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close