Antena 3 CNN Actualitate Morții de coronavirus, depozitați în containere pentru că morgile nu mai au locuri

Morții de coronavirus, depozitați în containere pentru că morgile nu mai au locuri

Un al doilea container pentru trupurile pacienților decedați de coronavirus a fost adus la Spitalul Județean din Sibiu.

Morții de coronavirus, depozitați în containere pentru că morgile nu mai au locuri
de Laura Dinu    |    20 Noi 2020   •   09:15

Primul container nu a putut fi pus în funcțiune, deoarece nicio firmă nu a vrut să intre în curtea unității pentru a monta instalația de climatizare. 

Noul container are o capacitate de 12 locuri. 

”Un al doilea container care deservește morga Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a fost instalat. Acesta are o capacitate de 12 locuri și, spre deosebire de cel anterior, are și instalație de răcire”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Un container a fost adus la Spitalul din Neamț pentru trupurile celor morți în incendiu. Morga era deja plină

Și Spitalul Județean din Piatra Neamț a cerut un container pentru morții din incendiul care a avut loc sâmbătă seara la secția ATI. Morga spitalului era deja plină, înainte de tragedia în urma căreia au murit zece oameni.

Secțiile ATI funcționează în regim de criză! Pacienții în stare gravă sunt transportați cu aeronavele militare

Situația din secțiile de Terapie Intensivă devine din ce în ce mai gravă, pentru că acestea nu mai au locuri. Autoritățile au început acum să mute pacienții aflați în stare gravă, cu aeronavele militare, pentru a câștiga timp. De exemplu, în Capitală, nu mai este absolut niciun loc liber la ATI.

Secțiile ATI funcționează în regim de criză peste tot. 1.131 de pacienți sunt internați acum la Terapie Intensivă, iar situația este critică în toate secțiile din țară. Fiecare pat în plus este o viață câștigată în lupta cu virusul. 

Coronavirus în România, 19 noiembrie 2020. Peste 10.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Până ieri, 19 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 393.851 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  269.590 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.108 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.334 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până ieri, 9.596 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

×
Subiecte în articol: container morti
Parteneri
Opt milioane de români sunt vizaţi de schimbări importante la pensii
x close