Antena 3 CNN Actualitate Mugur Mihăescu, mesaj viral despre lăcustele și greierii de consum: "Fac toți lăcustarii spume"

Mugur Mihăescu, mesaj viral despre lăcustele și greierii de consum: "Fac toți lăcustarii spume"

După ce Comisia Europeană a autorizat promovarea a trei categorii de insecte ca alimente noi în Uniunea Europeană stârnind diverse glume în mediul online, a venit rândul lui Mugur Mihăescu să-și spună părerea.

Mugur Mihăescu, mesaj viral despre lăcustele și greierii de consum: "Fac toți lăcustarii spume"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    14 Sep 2022   •   23:11

Iar actorul de comedie a făcut-o în stilul caracteristic - printr-o melodie-pamflet. Iată câteva dintre versurile cântecului care s-a viralizat rapid:

"Mă îmbrac în sutien și-n fustă,

Genul meu fluid e progresist.

Hai la masă să-ți dau o lăcustă,

Dacă nu ești conspiraționist.

Lume, lume, "Soroș" lume,

Fac toți lăcustarii spume

Și mă ceartă și mă înjură,

Da-le-aș cu lăcusta-n gură

Și cu o bucată de slănină,

Să meargă la proteină.

De Crăciun pe masa ta bogată,

Stă cotlet de greier românesc,

Buburuză bio afumată și șorici de vierme ardelenesc.

Dana Budeanu, mesaj pentru cei care susţin consumul de gândaci, greieri şi lacuste: "Mi se pare un cretinism. Mâncaţi voi 50-100 de ani şi ne spuneţi cum a fost"

Dana Budeanu a comentat decizia Comisiei Europene care a autorizat, încă din februarie, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană. Vom ajunge să mâncăm gândaci, greieri şi lăcuste? Iată concluziile.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume.

Promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea.

Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menționeze posibilele reacţii alergice.

Întrebată despre acest demers şi de posibilitatea de a fi acceptat şi în România, Dana Budeanu a spus: 

"Mi se pare un cretinism. Ni se dau aşa nişte subiecte de rostogolit, trebuie să fim deschiși. Ăsta este progresismul, știți? Trebuie să fim deschiși acum pentru a mânca insecte şi cai verzi pe pereți.

Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru. Progresiștii, da. Ăștia care nu se spală, care vor să stea în frig.

Tot aia care ne îndemnau cu înțepatul ne îndeamnă acum să stăm în frig şi ce mișto era pe vremea lui Ceaușescu. Păi parcă ați folosit Revoluția în campanie. Ok.

Eh, tot aia ne încurajează să mâncăm insecte că au mâncat ei viermi şi au fost buni. Continuați.

Aşa încet, încet se schimbă lumea. Avem timp. 50-100 de ani mâncați voi viermi, insecte, gândaci şi ne spuneți cum a fost.

Pentru că noi ne-am ars cu mascarada cu boala lui calache şi acuma eu nu mai fac nimic fără studii.

Corect? Deci stăm, facem experiențe pe ăștia, pe progresiști 10-20 de ani. Mănâncă ăștia viermi etc, după aia facem studiu să vedem ce li s-a întâmplat în organism, că se face pe o generație studiul, nu? Nu o să mai pripesc!

Vreau să văd exact ce se întâmplă. Nu vreau peste 5 ani să încep să nu mai am degete la picioare. Vreau să fiu atentă! Şi după ce facem studiu, că aştia care susţin trebuie să fie cobaii mâncăm şi noi", a spus Dana Budeanu în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Mugur Mihăescu lacuste greieri
Parteneri
Când intră pensiile în octombrie. Anunţul şefului Casei de Pensii
x close