Antena 3 CNN Actualitate Imagini spectaculoase de la munte! Turiștii au asistat la "Marea alpină", un fenomen meteorologic absolut spectaculos

Imagini spectaculoase de la munte! Turiștii au asistat la "Marea alpină", un fenomen meteorologic absolut spectaculos

Distracţie în toi la munte! Primul strat de zăpadă a adus extrem multă bucurie copiilor care au fost weekendul acesta pe Valea Prahovei. Cei mai norocoşi turişti au putut asista la un fenomen spectaculos: "Marea alpină".

Imagini spectaculoase de la munte! Turiștii au asistat la "Marea alpină", un fenomen meteorologic absolut spectaculos
de Cristi Popovici    |    22 Noi 2020   •   19:43

Prima zăpadă a dus turiştii la munte! O rază de speranţă pentru patronii de terase şi pensiuni, care au avut deja pierderi uriaşe şi rezervări anulate pe bandă rulantă.

După săptămâni întregi de ore online şi stat în casa, copiii au avut în sfârșit motiv de joacă în aer liber. Însoțiți de părinți sau profesori, cu toții au urcat pe munte, la Cota 2000.

Anii trecuți, prima zăpadă la munte aducea mii de turiști la Sinaia. Acum, doar câteva sute s-au încumetat la o drumeție.

Nu a nins suficient și pentru împătimiții de schi. Dar turiștii au fost răsfățați de natura cu un fenomen absolut încântător.

Turiștii au asistat la marea alpină, un fenomen meteorologic absolut spectaculos

''Suntem norocosi astăzi. Atât noi cât și turiști care au venit pe munte pentru că putem să asistam la ceea ce se numeste marea alpină, un fenomen meteorologic meteo spectaculos. Jos temperatura este de -3, 4 grade, sus aici este cu plus 3 grade și în din acest motiv  nu se crează curenți, și vedeți și dumnevoastră, plafonul de nori este extrem de jos. Spectaculos! Aceasta este Marea alpină'', a spus Cristi Popovici, reporter Antena 3.

Județul Prahova nu este în carantină, dar multe localități, printre care și stațiunile Sinaia și Azuga sunt în scenariul roşu

Asta înseamnă că turiștii nu pot mânca decât la terase în aer liber, iar masca este obligatorie peste tot.

În aceste condiții, cu mulți turiști care se tem sa călătorească, proprietarii de pensiuni, hoteluri și restaurante abia își țin afacerile deschise. Suferă atât patronii, dar mai ales angajații, care nu au niciun ajutor de la stat în aceasta perioadă.

Din cauza restricţiilor de circulaţie, mulţi turişti vor renunţa şi la vacanţele de sărbători.

×
Subiecte în articol: munte marea alpină fenomen zapada
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close