Antena 3 CNN Actualitate Momentul la care se vor deschide şcolile în Capitală. Anunţul făcut de primarul Nicuşor Dan

Momentul la care se vor deschide şcolile în Capitală. Anunţul făcut de primarul Nicuşor Dan

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, susține ca școlile din Bucureşti să rămână închise și elevii să înveţe online, până când rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va ajunge sub nivelul de trei.

Momentul la care se vor deschide şcolile în Capitală. Anunţul făcut de primarul Nicuşor Dan
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    30 Oct 2020   •   16:15

"Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii, o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem și în București, putem să facem și școală online, în condiții acceptabile. 

Este o măsură pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână închise", a spus Nicușor Dan, joi seara, potrivit b1.ro.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de coronavirus și 103 decese, a raportat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Situaţia COVID în Bucureşti

Până vineri, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de COVID şi 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI.

Vineri, în Bucureşti rata de infectare a ajuns la 3,78.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan şcoli
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close