Antena 3 CNN Actualitate Noi dezvăluiri în ancheta din Poliția Română. Carmina Pricopie, Antena 3: "Procurorii spun că nu au primit nicio sesizare de la Poliția Capitalei"

Noi dezvăluiri în ancheta din Poliția Română. Carmina Pricopie, Antena 3: "Procurorii spun că nu au primit nicio sesizare de la Poliția Capitalei"

Carmina Pricopie, șefa Departamentului Investigații de la Antena 3, a oferit mai multe detalii cu privire la cazul șefului Poliției Sector 3. Bărbatul ar fi pierdut un document clasificat, pe care ulterior ar fi încercat să-l falsifice.

Noi dezvăluiri în ancheta din Poliția Română. Carmina Pricopie, Antena 3: "Procurorii spun că nu au primit nicio sesizare de la Poliția Capitalei"
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   16:20

Carmina Pricopie, şeful departamentului de Investigații de la Antena 3, a vorbit despre documentul clasificat pierdut de şeful Poliției Sector 3 şi care ulterior a fost contrafăcut.

"Șeful Poliției Sector 3 a fost acuzat public că ar fi pierdut un document clasificat, iar ulterior, când s-a făcut inventarierea, l-ar fi contrafăcut. Am făcut o solicitare către Poliția Capitalei ca să văd dacă așa stă situația, pentru că e o situație cu care Poliția Română nu s-a mai confruntat.

Cei de la Poliția Capitalei au confirmat că există verificări cu privire la aceste acuzații și că există o sesizare trimisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Astăzi, procurorii spun că nu au primit o astfel de sesizare de la Poliția Capitalei. (...) Nu aș avea ce să comentez, nu pot să cred decât că la mijloc ar fi vorba despre o eroare.

Dacă nu ar fi așa, am vorbi despre o mușamalizare pe față, pentru că practic despre asta ar fi vorba. Odată ce Poliția spune că a sesizat Parchetul și se dovedește că nu a fost așa, iată că asta ar însemna că polițiștii încearcă să spele public această situație și să ne asigure pe noi toți că se fac iște verificări. Cred totuși că nu este o mușamalizare și că este doar o eroare", a explicat Carmina Pricopie, șefa Departamentului Investigații de la Antena 3.

Ce pedeapsă riscă șeful din Poliție care a pierdut documentul

Carmina Pricopie a explicat ce pedeapsă riscă cms. șef Șchiopu Gabriel, cel care se află la conducerea Poliției Sectorului 3 din Capitală, în cazul în care se dovedește că a pierdut un document clasificat.

"Cei de la Poliția Capitalei spun dacă se dovedește că totul s-a petrecut astfel, ar fi vorba despre săvârșirea infracțiunii de neglijență în păstrarea informațiilor, dar și de fals material în înscrisuri oficiale. Potrivit Codului Penal, aceste infracțiuni se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la un an și de la unu la cinci ani (...) Acest polițist este încă în funcție, este șeful Poliției Sector 3, unde ar în subordine, cred, patru secții de poliție și câteva sute de oameni", a mai adăugat Carmina Pricopie, șefa Departamentului Investigații de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Carmina Pricopie ancheta Politie dosar
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close