Antena 3 CNN Actualitate O femeie a murit la câteva ore după ce a fost trimisă acasă de medici pentru că se văita prea mult: “Prea te vaiţi, nu se mai vaită nimeni ca tine!”

O femeie a murit la câteva ore după ce a fost trimisă acasă de medici pentru că se văita prea mult: “Prea te vaiţi, nu se mai vaită nimeni ca tine!”

Femeia în vârstă de 49 de ani a ajuns la Spitalul de Urgență din Craiova cu dureri de piept. După trei ore, a fost trimisă acasă cu un diagnostic superficial, fiind apostrofată că se vaită prea mult. Starea de sănătate s-a înrăutățit și a murit, înconjurată de membrii familiei, care sunau disperaţi la 112.

O femeie a murit la câteva ore după ce a fost trimisă acasă de medici pentru că se văita prea mult: “Prea te vaiţi, nu se mai vaită nimeni ca tine!”
Sursa foto: Sursă foto: SJU Craiova
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2020   •   17:15

Medicii Spitalului Județean de Urgență Craiova sunt acuzați de rudele femeii că au tratat-o cu superficialitate în momentul în care aceasta s-a dus la spital cu dureri severe în piept.

Rudele spun că personalul medical de la Urgență a aportofat-o că se vaită prea mult și au trimis-o acasă cu o rețetă pentru calmante, agonizând. Ajunsă la domiciliu, starea de sănătate a femeii s-a agravat și în scurt timp, a murit. Rudele au chemat din nou salvarea însă nu s-a mai putut face nimic.

“A ajuns acasă şi îi era tot rău. I-a spus soţului să cheme din nou salvarea pentru că îi e în continuare foarte rău, să vină să o ia. Apoi s-a pus pe pat într-o parte, a vomitat şi a murit. Au încercat să o resusciteze apoi, dar degeaba”, spune o rudă a femeii.

Revoltate, rudele acuza personalul SJU Craiova de incompetență și printr-o postare pe Facebook.


„Cum să chemi salvarea că te doare în capul pieptului, să te ducă la Urgenţă, la blestematul de spital nr. 1, să te certe doctoriţa că te vaieţi întruna, să te trimită acasă că ai doar o angină pectorală, cum să rechemi ambulanţa că vomiţi şi durerile sunt atroce şi să mori la doar 49 de ani în urma nepăsării, nesimţirii, incompetenţei crase prin administrarea unui calmant unui om care se află în infarct? Cum?!”, spune una din rudele femeii într-o postare pe Facebook.

Directorul medical de la Spitalul din Craiova a declarat că pacienta a fost monitorizată și că nu au fost semne de infarct.

„Pacienta a venit în jurul orei 2:40 la spital cu durere toracică anterioară, a fost admisă în aria de monitorizare UPU destul de repede. după circa 30 de minute. A fost investigată. I s-au făcut EKG în dinamică, evaluări în dinamică, iar în jurul orei 5:30 a fost eliberată la domiciliu cu recomandări de tratament şi investigaţie în ambulatoriu, simptomatologia ameliorându-se vizibil la externare. Nu existau modificări vizibile pe EKG care să indice că ar fi probleme cardiologice. A fost monitorizată tot timpul, în aria de monitorizare pacientul este observat continuu, sunt monitorizate funcţiile vitale”, a transmis directorul medical.

Informat despre cazul femeii de 49 de ani, managerul spitalului roagă rudele să facă o sesizare oficială

„Chiar îi rog pe cei din familia pacientei să depună această sesizare dacă încă nu au făcut-o, pentru că nu este normal ca aceste lucruri să se întâmple şi sunt împotriva unui astfel de comportament. Nimeni nu e menajat, cine greşeşte trebuie să plătească pentru actele sale.”, a declarat pentru GDS Managerul spitalului, Laurenţiu Ivanovici.

 

×
Subiecte în articol: Ford Craiova
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close