Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România cu aur pe străzi. Primar: "Oriunde mergi, sigur găsești”

Orașul din România cu aur pe străzi. Primar: "Oriunde mergi, sigur găsești”

Din acest oraș din Maramureş s-a extras aur încă de pe timpul dacilor.

Orașul din România cu aur pe străzi. Primar: "Oriunde mergi, sigur găsești”
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2022   •   10:01

Perioada cea mai prolifică perioadă pentru extragerea aurului din Baia Sprie ar fi fost în jurul anului 1700, când, potrivit informațiilor oferite de documentele vremii.

În acea perioadă existau 75 de exploatări aurifere.

Din Baia Sprie a fost extras aur până în 2006, când a fost închisă ultima mină. Fostul primar din acest oraș a vorbit despre bogăția nevalorificată pe care o deține

”Oraşul Baia Sprie putem să spunem că are mai multe drumuri pavate cu aur. Poate că nu este singurul din ţară. Ne-am întreabat de multe ori cum putem să fim atât de săraci financiar când noi nu putem asfalta aceste drumuri pentru că am acoperi aurul din ele.

Dacă iei piatră și o duci la analize, sigur găsești o cantitate de aur în ea”, a declarat Dorin Pașca, fostul primar al orașului Baia Sprie.

”Ne-am gândit că toată zona Băii Mari, al Bazinului Minier al Maramureșului ar putea avea un drum al auruli, iar orașul Baia Sprie ar putea fi mijlocul acestuia.

Acest drum ar putea începe la Nistru şi s-ar putea termina la Băiuţ”, mai spunea fostul edil în urmă cu câțiva ani, potrivit antenasatelor.ro.

×
Subiecte în articol: Baia Sprie Maramureș
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close