Antena 3 CNN Actualitate Orașul cu cele mai mari pensii din România. Cât câștigă aici, în medie, un pensionar

Orașul cu cele mai mari pensii din România. Cât câștigă aici, în medie, un pensionar

Cea mai mare medie a pensiilor din România pentru anul 2019 se găsește în București. Valoarea acesteia este de 1.500 de lei, cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani.

Orașul cu cele mai mari pensii din România. Cât câștigă aici, în medie, un pensionar
Sursa foto: Antena3
de Laura Dinu    |    07 Iul 2020   •   13:06

Potrivit Institutului Național de Statistică, cele mai mari pensii din România se înregistrează în Capitală. Aici, un pensionar câștigă în medie aproximativ de 1.504 lei lunar, cu 21 de procente mai mult decât media naţională a valorii pensiilor la sfârşitul primului trimestru al anului 2019.

Pe locul doi în topul pensiilor medii, pe județe, se află Hunedoara, cu o medie de 1.499 de lei în primul trimestru.  Creșterea mare a pensiilor din acest județ se datorează, în mare parte, pensionării minerilor din Valea Jiului, scrie Ziarul Financiar

Potrvit unui comunicat de presă emis de INS, în trimestrul I, 2020, numărul mediu de pensionari a fost de 5,133 milioane persoane, în scădere cu 7 mii persoane faţă de trimestrul precedent. 

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari - de asigurări sociale, invaliditate, urmaș - plătite de casele de pensii ) a fost de 1423 lei, în creṣtere cu 0,8% faṭă de trimestrul precedent.

×
Subiecte în articol: pensie medie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close