Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, primul discurs la Congresul PNL: "PNL a guvernat bine în cea mai mare criză după Al Doilea Război Mondial"

Ludovic Orban, primul discurs la Congresul PNL: "PNL a guvernat bine în cea mai mare criză după Al Doilea Război Mondial"

Congres PNL 25 septembrie 2021. Ludovic Orban a prezentat, sâmbătă, la Congresul PNL, raportul său de activitate.

Ludovic Orban, primul discurs la Congresul PNL: "PNL a guvernat bine în cea mai mare criză după Al Doilea Război Mondial"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Gabriel Dano    |    25 Sep 2021   •   12:28

"Fără efortul fiecăruia dintre dvs. nu am fi putut realiza nimic, pentru că noi liderii sunt nimic fără voi, baza Partidului Național Liberal. În condiții grele, cu un PSD care a capturat aproape integral toate pozițiile statului, cu un PSD cu o majoritate parlamentară apăsătoare, cu un PSD agresiv, care a încercat să facă praf justiția, economia, să diminueze atribuțiile președintelui și ale tuturor instituțiilor pe care nu le controla, PNL a dus o luptă de zi cu zi, săptămână cu săptămână, lună cu lună împotriva PSD și a reușit să înfrângă această ciumă roșie, a reușit să scoată de la guvernare PSD, a reușit cu adevărat să îndrepte România în direcția bună", a spus Ludovic Orban la începutul discursului.

Apoi, Ludovic Orban i-a reamintit lui Klaus Iohannis că a câștigat alegerile cu ajutorul PNL, condus de el.

"Imediat după preluarea guvernării, PNL a intrat în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis a fost sprijinit de Partidul Național Liberal și a obținut cel mai mare scor din ultimii 31 de ani. Atât în primul tur, când și în al doilea tur. În primul tur cu 38% și în al doilea tur cu aproape 2/3 dintre voturile cetățenilor români", a spus Lodovic.

Orban a afirmat că PNL a guvernat bine în cea mai mare criză după Al Doilea Război Mondial

"Din păcate, România ca și întreaga lume a fost confruntată, cu o pandemie fără precedent și PNL și-a asumat răspunderea de a guverna România în cea mai grea perioadă de după al Doilea Război Mondial și a făcut-o bine. A păstrat România în picioare, a păstrat România pe linia de plutire și a creat toate motoarele de relansare economică post-criză pandemică", a mai spus Ludovic Orban.

Florin Cîţu, primit cu huiduieli la congres, se cere demisia lui. Orban a intervenit

Congres PNL septembrie 2021. Premierul Florin Cîţu a fost întâmpinat cu huiduieli, sâmbătă, la congresul formaţiunii.

Congres PNL septembrie 2021. Liberalii l-au huiduit sâmbătă pe Florin Cîţu, când acesta voia să-şi înceapă discursul la Congresul PNL.

"Încetaţi să vă mai comportaţi ca Dragnea", le-a replicat Cîţu liberalilor.

Premierul Florin Cîțu nua fost lăsat să își susțină moțiunea „România Liberală” la Congresul la care candidează pentru președinția partidului. Din sală se strigă „Demisia”. A intervenit Ludovic Orban, care a cerut delegaților să fie lăsat Cîțu să își prezinte moțiunea.„Nu e nevoie”, i-a spus Cîțu.
„Demisia, demisia”, i s-a strigat din sală lui Florin Cîțu în momentul în care a urcat pe scenă să prezinte moțiunea.

În sală erau și liberali care afișau pancarde pe care scrie „Florin Cîțu președinte”.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close