Antena 3 CNN Actualitate Avem ordonanța austerității! Măsurile pregătite de Guvern pentru români | Cine va fi afectat

Avem ordonanța austerității! Măsurile pregătite de Guvern pentru români | Cine va fi afectat

Antena 3 CNN a obținut în exclusivitate Ordonanța austerității.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   15:03

Este vorba despre măsurile prin care Guvernul ar reuși să acopere gaura de miliarde de lei de la Buget. 

Măsurile de austeritate pregătite de Guvern 

  • înghețarea majorărilor salariale în sistemul bugetar 
  • interzicerea angajărilor în sistemul de stat de la 15 mai 2023 
  • reducerea numărului de membri în consiliile de administrație 
  • plafoanele pentru ministere, reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii 

Supraimpozitarea celor cu salarii mai mari decât cel al președintelui Klaus Iohannis este, în acest moment, incertă. Cei din PNL susțin că această măsură trebuie adoptată nu doar pentru bugetari, ci și pentru angajații de la privat. 

Citește și: Cum va arăta noul Guvern Ciolacu. Ei sunt miniștrii care pleacă | Klaus Iohannis cere ca omul lui să conducă Finanțele

”Este, în mod clar, o propunere a Partidului Social Democrat. Noi ne dorim nu neapărat în cadrul măsurilor de reducere a cheltuielilor în spațiul public, ci ca măsuri de echitate socială. Pentru că este clar, este evident, este inacceptabil să existe angajați ai statului român care să câștige atât de mulți bani. De aceea este o propunere”,  a explicat Gabriel Zetea la Antena 3 CNN. 

Așadar, se fac calcule la Ministerul Finanțelor pentru a se vedea în ce măsură pot fi supraimpozitate veniturile care depășesc indemnizația președintelui Klaus Iohannis, de 14.000 de lei net.

Premierul Nicolae Ciucă așteaptă o analiză de la Ministerul Finanțelor pentru a vedea câți bani s-ar putea strânge la bugetul de stat.

Mai mult decât atât, acesta spunea săptămâna trecută că prin ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare "nu facem altceva decât să reducem și să amânăm acele cheltuieli care nu sunt absolut necesare".

Marcel Ciolacu vorbea de abordarea corectă pe zona de impozitare, pe praguri, a veniturilor de peste 25.000 de lei, inclusiv obținute din cumul salariu la stat și pensie.

×
Subiecte în articol: ordonanţa austerităţii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close