Antena 3 CNN Actualitate Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş” a murit. Bilanțul a ajuns la 18

Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş” a murit. Bilanțul a ajuns la 18

Încă un pacient care se afla în pavilionul de la Institutul ”Matei Balş” afectat de incendiu a murit.

Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş” a murit. Bilanțul a ajuns la 18
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    10 Feb 2021   •   20:24

Ministerul Sănătății a fost informat miercuri despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta afecțiuni asociate. 

Ancheta IML va stabili cauzele decesului

Numărul total al celor decedaţi a ajuns la 18.

Vă amintim că incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Spitalele din România, bombe cu ceas. Dr. Ţincu: Oricând, în orice spital de la noi, o tragedie e posibilă

Spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas. Declaraţia extrem de dură îi aparţine medicului Radu Ţincu, de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, şi a fost făcută în exclusivitate la Antena 3.

Doctorul crede că tragedii de genul celei de la Institutul Matei Balş pot apărea oricând, pentru că în spitale nu există senzori pentru detectarea fumului, iar incendiile sunt observate abia când flăcările cuprind efectiv încăperile. 

Citiți și: Apel cutremurător de la rudele pacienţilor scăpaţi din incendiul de la Balş: "Suntem traumatizaţi. Avem nevoie de informaţii despre ei"

×
Subiecte în articol: incendiu incediu Matei Balş
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close