Antena 3 CNN Actualitate La spitalul ”Nasta”, din 44 de pacienți COVID intubați au supraviețuit 2! Și în celelalte spitale din țară situația este critică

La spitalul ”Nasta”, din 44 de pacienți COVID intubați au supraviețuit 2! Și în celelalte spitale din țară situația este critică

Ministerul Sănătății a cerut Direcțiilor de Sănătate publică, să solicite spitalelor rapoarte defalcate în cazul pacienților COVID decedați: ”deces pe secție sau în ATI, sub oxigen sau intubat”.

La spitalul ”Nasta”, din 44 de pacienți COVID intubați au supraviețuit 2! Și în celelalte spitale din țară situația este critică
de Laura Dinu    |    12 Noi 2020   •   09:45

Beatrice Mahler: ”44 au necesitat ventilație mecanică invazivă, prin intubare, iar 42 au decedat”

”Până pe 5 noiembrie, în Spitalul de Pnaumoftiziologie Marius Nasta, au fost internați 967 de pacienți confirmați cu COVID dintre care 127 au ajuns în secția de Anestezie Terapie Intensivă. 44 au necesitat ventilație mecanică invazivă, prin intubare, iar 42 au decedat. Doar doi au supraviețuit și au fost detubați. Totalul deceselor, socotind și puținii oameni care au murit pe secții și cei de la ATI, intubați sau nu, este de 83”, a declarat Beatrice Mahler, managerul spitalului-suport COVID din București, pentru Libertatea

Mahler a explicat că se recurge la intubare doar în momentul în care ventilația mecanică nonivazivă nu mai este suficientă. 

83 de decese la Spitalul ”Marius Nasta”

Potrivit medicului, din cele 83 de decese înregistrate la Marius Nasta, 5 au intervenit pe secții, restul la ATI. ”Au fost pacienți a căror stare s-a degradat extrem de rapid, au făcut infarct și au intrat în stop cardio-respirator. Toți aveau și alte afecțiuni, în special oncologice”, a explicat doctorul Mahler cele 5 cazuri care au murit pe secții.

În cazul spitalului Marius Nasta, rata totală a mortalității, pentru oamenii internați, este de  8,5%.  Rata mortalității pentru pacienții ajunși la ATI este de 61%, iar rata mortalității pentru pacienții intubați invaziv este de 95%.

Carmen Dorobăț: ”Îi numeri pe degetele unei singure mâini!”

Nici la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași lucrurile nu stau prea bine. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului ”Sfânta Parascheva”, spune că numărul celor intubați care au supraviețuit este extrem de mic. 

”În cazul pacienților intubați, situația nu e grozavă. Sunt cazuri critice cu un final tragic. Avem și câteva cazuri care au supraviețuit, sunt puține, le numeri pe degetele unei mâini”, a declarat medicul. 

”La noi, rata mortalității la totalul de 3.500 de pacienți internați până acum a ajuns la 5,8% și trendul este unul crescător deoarece ajung în spital mai mulți bolnavi cu forme grave”, a concluzionat Carmen Dorobăț.

×
Subiecte în articol: Marius Nasta pacienti intubaţi
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close