Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc în România. Suveranul Pontif: „Invoc asupra întregii populaţii a ţării belşugul binecuvântărilor divine” - LIVE TEXT și VIDEO

Papa Francisc în România. Suveranul Pontif: „Invoc asupra întregii populaţii a ţării belşugul binecuvântărilor divine” - LIVE TEXT și VIDEO

Papa Francisc în România. Suveranul Pontif: „Invoc asupra întregii populaţii a ţării belşugul binecuvântărilor divine” - LIVE TEXT și VIDEO
de S.T.    |    31 Mai 2019   •   16:12

Papa Francisc a venit în România la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, prima a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

UPDATE - Slujba de la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală s-a încheiat, Papa Francisc fiind aplaudat la final.

În această seară, Sfântul Părinte participă la o liturghie la catedrala Sf. Iosif.

UPDATE - Suveranul Pontif a fost întâmpinat de mii de steguleţe galbene şi tricolore la Catedrala „Sf. Iosif”.

Slujba va dura aproximativ o oră şi jumătate. Suveranul Pontif va părăsi Catedrala Sf. Iosif după liturghie şi va merge, în papamobil, pe Calea Victoriei până în faţa Ateneului şi a Palatului Regal. În timp ce va saluta mulţimea, pe scena amplasată în centrul Bucureştiului vor avea loc momente artistice.

UPDATE 18.15 - Papa Francisc a ajuns la Catedrala „Sfântul Iosif”, unde participă la Sfânta Liturghie şi va rosti o omilie.

Citiți și: Sandra Stoicescu: „Papa Francisc m-a binecuvântat” - VIDEO

UPDATE - Papa Francisc a plecat vineri de la Catedrala Naţională cu papamobilul, Sfântul Părinte îndreptându-se către Catedrala „Sfântul Iosif”, unde va participa la Sfânta Liturghie şi va rosti o omilie.

UPDATE - Papa Francisc, lecție de bunătate și iubire. Moment sacru la Catedrala Mântuirii Neamului - VIDEO

UPDATE 17.00 - Suveranul Pontif a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului.

Papa Francisc, aplaudat de mulțime la Catedrala Națională. Suveranul Pontif le-a transmis acestora salutul pascal „Hristos a înviat”.

Moment istoric. Papa Francisc la Catedrala Neamului

UPDATE - Vizita la Catedrala Naţională este următorul punct din programul Sanctităţii Sale, aflat vineri la Bucureşti.

UPDATE - Suveranul Pontif a ajuns la Palatul Patriarhiei.

 „Am venit aici ca frate pelerin”, a spus Papa Francisc.

Papa în România. Discursul integral al Papei Francisc la întâlnirea cu Patriarhul Daniel - „Am venit ca frate pelerin”

Mesajul Papei Francisc: Să nu cedăm seducției unei culturi a urii

Mesajul Patriarhului Daniel la întânirea cu Papa: Predecesorii noștri ne cheamă astăzi și pe noi să apărăm și să promovăm credința în Hristos și valorile creștine

Această întrevedere va fi urmată de vizita Papei Francisc la Catedrala Națională, unde va fi primit, la ora 17.00, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care va rosti un cuvânt de salut pascal, urmat de un cuvânt de răspuns al Sanctității Sale.

Primele imagini de la întâlnirea Papei Francisc cu Patriarhul Daniel - GALERIE FOTO și VIDEO

În continuare, programul vizitei din Catedrala Națională cuprinde rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba latină, urmată de cântări pascale catolice. După terminarea acestora, va urma rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba română, urmată de cântări pascale ortodoxe. 

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc.

Update: Papa Francisc a ajuns la Palatul Patriarhiei. Suveranul Pontif va avea o discuție cu Patriarhul Daniel.

Update:  Zeci de mii de oameni vor fi prezenți la sljuba specială de la Catedrala Sfântul Iosif din București, unde Papa Francisc va participa la ceremonia religioasă.

Update: Erica Dămoc, dirijorul Corurilor Reunite ale Arhidiecezei Romano-Catolice a mărturisit programul cu care Papa Francisc va fi întâmpinat la Catedrala Mântuirii Neamului.

”Noi ne pregătim de mai bine de o lună. Am pregătit câteva cântări cu temă pascală. Și vrem să întâmpinăm cu bucurie această venire”, a declarat Erica Dămăc, exclusiv pentru Antena 3.

Update: Suveranul Pontif a plecat de la Palatul CotroceniPapa Francisc a salutat românii prezenți în curtea Palatului. Sanctitatea sa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul în Palatul Patriarhal la ora 15:45.

Update:  Klaus Iohannis a ținut un discurs la Palatul Cotroceni, dedicat Suveranului Pontif. Președintele i-a spus Papei că dă curaj românilor pentru înfăptuirea binelui.

Update: Papa Francisc a discutat aproape o oră cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Update: Papa Francisc intră la discuții cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Potrivit informațiilor, cei doi vor discuta singuri timp de 30 de minute.

Update: Suveranul Pontif a ajuns la Palatul Cotroceni. Papa Francisc este întâmpinat de Garda de Onoare. Acesta a salutat mulțimea în limba română. ”Bună ziua!”, au fost cuvintele rostite de Papă.

Update: Suveranul Pontif salută miile de bucureșteni.

Update: Papa salută trecătorii de pe DN 1.

Update: Papa Francisc pleacă spre Palatul Cotroceni într-un Logan.

Update: Suveranul Pontif a coborât din avion. Papa Francisc a dat mâna cu oficialii români, iar copiii au strigat ”Vivat Papa” și au aplaudat. 

Suveranul Pontif l-a binecuvântat pe unul dintre copii.

Update: Papa Francisc se pregătește să coboare din avion. Suveranul Pontif  va fi întâmpinat de Klaus Iohannis și Carmen Iohannis. Ceilalți oficiali de la bordul avionului au coborât.

Update: Avionul Papei Francisc a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Garda de onoare a ajuns în față, iar covorul roșu a fost desfășurat. Doi copii îi vor da un buchet de flori Papei.

Ce le-a spus Papa Francisc jurnaliștilor români în avionul cu care vine de la Roma: Sper ca vremea să țină cu noi

Update: Avionul Suveranului Pontif coboară spre aterizare.

Update: Papa Francisc le-a spus jurnaliștilor că speră ca vremea să țină cu ei.

Update: Avionul Papei a ajuns deasupra României.

Update: Avionul Suveranului Pontif va ateriza pe Aeroportul Otopeni la ora 11:00

 

UPDATE: Avionul în care se află Papa Francisc a ajuns la granița dintre Bulgaria și România.

Update: Foarte mulți români se află în așteptarea Suveranului Pontif, pe Aeroportul Otopeni. Zeci de copii au pregătit mesaje și desene unicate pentru Papa Francisc.

”Eu i-am scris un mesaj, iar dacă m-aș întâlni cu Papa i-aș spune mulțumesc pentru că a venit și în România. I-am pregătit și un desen”, a spus David, unul dintre băiețeii care se află pe Aeroportul Otopeni.

Update: Au apărut primele imagini din avionul care îl aduce pe Papa Francisc la București.

Restricții de trafic în București la vizita Papei Francisc. Pe unde puteți circula și ce zone trebuie să evitați

Programul vizitei Papei Francisc în România. Trei zile de istorie

Update: Avionul care îl va aduce pe Papa Francisc în România, a decolat de pe aeroportul din Roma, la ora locală a României 9:05.

Update: Suveranul Pontif s-a îmbarcat în avionul care îl va aduce în România. Papa Francisc a salutat membri echipajului înainte de a urca în aeronavă

Citește și: Papa Francisc în România. Imagini din avionul Suveranului Pontif. Papa are în fața sa o icoană cu Fecioara Maria împreună cu Iisus Hristos

Papa Francisc îşi începe vineri vizita istorică în ţara noastră. Momentul este unul cu totul special, marcat de o serie de premiere care păreau să rămână pentru totdeauna la nivel de dorinţe. 

Citește și: Papa Francisc în România. Cum arată avionul cu care va ajunge Suveranul Pontif în țara noastră - VIDEO

Este prima vizită a unui Papă care îmbrăţişează atât Capitala, cât şi fostele principate istorice ale României - cu etape la Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj. 

De asemenea este prima întâlnire a unui Papă cu reprezentanţii comunităţii rome, precum şi prima prezenţă a unui Papă, chiar şi numai pentru o escală, în Bacău şi în Sibiu.

Vizita stă sub motto-ul „Să mergem împreună!" şi este cea mai lungă pe care o face Suveranul Pontif într-o țară din Europa. 

Citește și: Papa Francisc în România. Suveranul Pontif, primit la Aeroportul Otopeni de Klaus Iohannis

 În România, Papa Francisc va ţine 3 Sfinte Liturghii, 8 discursuri în fața autorităţilor politice şi religioase şi va beatifica 7 episcopi greco-catolici martiri. 

Cu doar câteva ore înainte de vizita în România, Suveranul Pontif a transmis un nou mesaj. Sfântul Părinte a scris pe Twitter ca va călători în ţara noastră că pelerin, pentru a merge alături de fraţii din Biserica Ortodoxă Română şi de credincioşii Catolici. Vă rog, rugaţi-vă pentru mine, a scris Papa. 

Citește și: Papa Francisc, vizită în București. Restricțiile de trafic și programul mijloacelor de transport. Iată cum arată harta traseului Suveranului Pontif - FOTO

Cea de-a doua călătorie apostolică a unui papă în România vine la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close