Paradă gay în Bucureşti. Homosexualii au atras atenţia asupra discriminării (FOTO)

24 Mai 2008   •   18:08
Paradă gay în Bucureşti. Homosexualii au atras atenţia asupra discriminării <font color=red>(FOTO)</font>
A cincea ediţie a GayFest s-a încheiat sâmbătă cu un marş al reprezentanţilor minorităţilor sexuale. Aceştia, însoţiţi şi de heterosexuali care le susţin cauza, au mărşăluit pe Bulevardul Decebal, au blocat Piaţa Unirii timp de 20 de minute după care şi-au continuat drumul spre Parcul Izvor, trecând şi prin faţa Palatului Parlamentului. Totul pentru a atrage atenţia asupra discriminărilor la care sunt supuşi homosexualii.

GALERIE FOTO GayFest 2008

Aproape 200 de persoane, de la 18 ani până la peste 60, au participat la marşul de susţinere a drepturilor persoanelor LGBT (n.r. lesbiene, gay, bisexuali şi transgender). Mai multe persoane s-au oprit şi ele pentru paradă, unele din simplă curiozitate, altele pentru că erau blocate de poliţişti să circule prin calea ?minoritarilor?, dar cei mai mulţi pentru a protesta faţă de homosexuali.Aceştia din urmă s-au limitat însă la câteva scandări timide, 2-3 de ?huo? şi un cor de fluierături, pentru că poliţia şi-a făcut de această dată treaba, numărul poliţiştilor şi jandarmilor depăşind cu mult toate celelalte persoane prezente pe traseul Bd. Decebal ? Parcul Izvor. Jandarmi călare şi pe jos, agenţi S.P.I.R., agenţi de la Poliţia Rutieră, pompieri, autospeciale ale Jandarmeriei dotate cu tunuri de apă - însumând 1.000 de persoane ? s-au asigurat că nimeni nu îi deranjează pe manifestanţi.

43 de persoane au fost chiar reţinute de forţele de ordine, care i-au dus pe ?turbulenţi? la secţia 10 de poliţie. Aceştia aveau asupra lor bannere cu mesaje anti-homosexuale şi au refuzat să se legitimeze. Toţi au fost eliberaţi în cele din urmă.Anul acesta, participanţii la marşul GayFest au susţinut parteneriatul civil şi modificarea Codului Familiei. Reprezentantul Fundaţiei Accept, Florentina Bocioc, a declarat că ?parteneriatul civil va continua să fie o temă de interes pentru noi până când această instituţie va fi disponibilă pentru toţi cetăţenii României, fără discriminare. În ultimul an nu s-au făcut schimbări pozitive, existând acţiuni concrete ale factorilor de decizie în sensul restrângerii drepturilor persoanelor LGBT, un exemplu relevant fiind propunerile de modificare a Codului Familiei?.

Antena3.ro

Parteneri
x close