Antena 3 CNN Actualitate Patronul firmei responsabile pentru deratizarea ucigașă din Timișoara, arestat preventiv pentru 30 de zile

Patronul firmei responsabile pentru deratizarea ucigașă din Timișoara, arestat preventiv pentru 30 de zile

Patronul firmei responsabile pentru deratizarea ucigașă din Timișoara, arestat preventiv pentru 30 de zile
19 Noi 2019   •   22:44

Patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, din cauza căreia doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de ucidere din culpă şi vătămare corporală. De asemenea, el este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Pe de altă parte, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Violeta Filip, a anunţat că, luni, la ora 13,28, organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au informat telefonic prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu privire la acest caz, persoanele vizate prezentând simptomele unei posibile intoxicaţii cu o substanţă necunoscută. Dintre acestea, trei persoane au decedat.

Citește și: Ioan Sorin Buţă este patronul firmei de deratizare care a provocat tragedia de la Timișoara. A recunoscut tot în fața anchetatorilor

"Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Timiş din data de 19 noiembrie, confirmată prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice (...). În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia - GASTOXIN, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Organele de cercetare penală au dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19 noiembrie ora 3,30", arată prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip, într-un comunicat remis AGERPRES.

În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, faţă de suspect urmând a se lua măsurile preventive care se impun.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close