Antena 3 CNN Politică Patru dintre procurorii propuşi de Ponta sunt ai preşedintelui Băsescu

Patru dintre procurorii propuşi de Ponta sunt ai preşedintelui Băsescu

Patru dintre procurorii propuşi de Ponta sunt ai preşedintelui Băsescu
de M.Z.    |    04 Apr 2013   •   22:49

Patru dintre cei şase procurori propuşi şefi la Parchete de ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, sunt, de fapt, procurori ai preşedintelui Traian Băsescu. Lista a fost prezentată în ediţia de joi a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.

1. Laura Codruţa Kovesi, procuror general al României în perioada 2006-2012, propusă şef la DNA, este implicată în dosare extrem de controversate.

Vezi aici lista dosarelor




2. Codruţ Olaru, propus adjunct al procurorului general al Parchetului, a instrumentat dosare cu iz politic, gen Dinu Patriciu-Rompetrol (câştigat în instanţă în dauna SRI şi DIICOT pe interceptări abuzive).

Tot el este cel care a închis dosarul de corupţie de la Alro Slatina în care fuseseră interceptaţi Elena Udrea, Dorin Cocoş şi Theodor Stolojan. Firul corupţiei ajungea până la preşedintele Traian Băsescu.



3. Alina Bica, procuror propus şef al DIICOT. Bica, secretar de stat, a avut funcţie politică (PDL) în mandatul fostului ministru Cătălin Predoiu.

Ea este considerată o apropiată a lui Sorin Blejnar şi a multor corupţi PDL.



4. Bogdan Licu, propus prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, a fost membru CSM şi consilier al Alinei Ghica, pe vremea când aceasta era şefă la CSM.

Licu este membru al plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, propus de guvernul Ponta, în decembrie 2012.



Ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, a propus-o, miercuri, pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar pe Tiberiu Niţu ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lista întreagă a nominalizărilor făcute de Victor Ponta

Preşedintele Traian Băsescu a lăudat, joi, nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru şefia Parchetelor, spunând că propunerile ministrului interimar al Justiţiei nu-i dau dau motive să creadă că vor fi schimbări în trendul ascendent din acest sector.









×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close