Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii protestează legați cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni: ”Situația este sub limita suportabilității”

Pensionarii protestează legați cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni: ”Situația este sub limita suportabilității”

Pensionarii s-au legat cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni. Aceștia se plâng că nu mai au ce pune pe masă în condițiile în care pensiile lor nu mai pot ține pasul cu inflația.

Pensionarii protestează legați cu lanțuri în fața Palatului Cotroceni: ”Situația este sub limita suportabilității”
Sursa foto: Antena3
de Adelina Miron    |    11 Iun 2021   •   16:35

”Am venit la Palatul Cotroceni pentru a atenționa la modul cel mai serios pe președintele României de faptul că situația pensionarilor din România a ajuns sub limita suportabilității. Nu a fost respectată o lege promulgată de Președintele României. Legea cu privire la creșterea punctului de pensie. Nu a fost aplicată legea cu privire la indexarea pensiilor.”, a declarat unul dintre protestatari. 

Raluca Turcan, anunț îngrijorător despre pensii

Ministrul Muncii, Ralucs Turcan, a afirmat că puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu o pensie de1.500 de lei.

„Atât de tare va scădea puterea de cumpărare încât cu o pensie de 1.500 de lei se va cumpăra ce se cumpără acum cu 500 de lei. Asta se va întâmpla până în 2030-2035.”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, la România Tv.

Despre cumulul pensiei cu salariu de la stat, Raluca Turcan a afirmat că nu va exista o obligativitate și că românii care vor vrea să lucreze după pensionare vor putea face acest lucru:

„Fără cumul între pensie şi salariu la stat. E vorba despre o opţiune. Niciun fel de obligativitate. Toate vehiculaţiile (sic!) care s-au făcut în spaţiul public nu au nicio treabă cu realitatea. Practic, o persoană ajunsă la vârsta de pensionare dacă se consideră în continuare în putere poate să opteze să rămână în activitate.”

 

×
Subiecte în articol: pensionari protest lanturi cotroceni
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close