Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la clanurile interlope Duduianu și Rinu din București. Mascații au descins și în casa lui Emi Pian

Percheziții la clanurile interlope Duduianu și Rinu din București. Mascații au descins și în casa lui Emi Pian

Polițiștii și procurorii din București efectuează, în această dimineață, mai multe percheziții la membri ai clanului Duduianu. Mascații au descins inclusiv la casa fostului lider, Emi Pian, ucis în urmă cu o săptămână.

Percheziții la clanurile interlope Duduianu și Rinu din București. Mascații au descins și în casa lui Emi Pian
de Alin Tarnovschi    |    12 Aug 2020   •   07:48

Trupele Speciale au descins la mai multe adrese din București, inclusiv la casa fostului lider al clanului interlop, Emi Pian. Acesta a fost ucis în urmă cu o săptămână de un rival din clanul Rinu, casa sa fiind loc de pelerinaj pentru sute de persoane.

Momentan nu se cunoaște motivul pentru care anchetatorii au descins la casa lui Emi Pian, însă tot în această dimineață, procurorii au anunțat că desfășoară mai multe percheziții într-un dosar de înșelăciune în care sunt cercetate zeci de persoane care au luat credite de aproximativ 2.000.000 de lei de la o bancă, cu ajutorul unor documente falsificate.

Totuși, acțiunea poate avea loc și în contextul crimei din 4 august 2020, atunci când liderul Duduienilor a fost înjunghiat mortal de un tânăr de 27 de ani din clanul Rinu.

Presupusul ucigaș, Richard Emanuel Gheorghe, a fost reținut și ulterior arestat preventiv sub acuzația de omor.

Percheziții acasă la Emi Pian. Criminaliștii caută armele folosite la scandal

Potrivit unor surse, polițiștii criminaliști au descins în casele membrilor clanului Duduianu pentru a căuta armele folosite la scandalul din noaptea de 3 spre 4 august, atunci când Emi Pian a fost ucis.

Percheziții la clanului Duduianu din București după moartea lui Emi Pian

De asemenea, acțiunea are ca scop și controlul clanului, după ce mai mulți interlopi au anunțat că vor să se răzbune pe clanul Rinu, după moartea lui Pian.

Anchetatorii au descins și la locuința presupusului ucigaș, membru al clanului Rinu, dar și în casele altor membri ai grupării.

"În continuarea comunicării publice privind evenimentele produse în data de 04 august 2020, Compartimentul de informare si relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
 
În cauza având ca obiect infracţiunea de omor comisă asupra unui bărbat în vârstă de 39 de ani, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.
 
După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București  şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Trei persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor de miercuri.

Trei

×
Subiecte în articol: Emi Pian
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close